Samsung Galaxy Watch 4 s Wear OS a zřejmě bez nabíječky aktualizováno

Samsung Galaxy Watch 4 s Wear OS a zřejmě bez nabíječky [aktualizováno]
2021-06-08T20:20:31+02:00
• 8. 6. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

8

Aktualizováno 8. 6.

Nyní je již jasné, že letošní chytré hodinky od Samsungu nebudou disponovat operačním systémem Tizen z vlastní dílny. Místo něj nasadí Wear OS od Googlu, na kterém aktivně spolupracuje. Již jsme zde měli několik úniků a nyní zde máme informace od čínské certifikační autority 3C, že se budou nabíjet pomocí 5W technologie. Zajímavostí je, že Samsung tentokrát k hodinkám nedá do balení nabíječku.

Google představil nový Wear OS, přidává se Samsung

Zákazník se tedy bude moci rozhodnout, jestli si nějakou dokoupí či nikoliv. Vzhledem k bezdrátovému nabíjení poslouží v podstatě jakákoliv. Pokud ale máte mobilní telefon s podporou reverzního bezdrátového nabíjení, může sám posloužit jako nabíjecí stanice.

Aktualizováno 25. 4.

Už nějakou dobu se spekuluje o hodinkách od Samsungu, které nabídnou systém Wear OS od Googlu. Zatím není jasné, jestli společnost zcela opustí svůj systém Tizen. Další informace naznačují, že Samsung ponechá velikosti i samotnou úhlopříčku displeje. Budou tedy odpovídat loňským modelům. Dojde ale minimálně na změnu velikostí baterií.

Menší 41mm model bude mít baterii od společnosti Amperex Technology Limited, přičemž dojde na snížení z 247 na 240 mAh. Větší model si vybaví Samsung sám svými bateriemi, ale zde dojde k drobnému navýšení ze 340 na 350 mAh.

Je otázkou, jaký proces použije a co udělá pro výdrž na jedno nabití, jelikož to je největší slabina Wear OS hodinek, pokud se nepoužívají například duální displeje.

Aktualizováno 30. 3.

V únoru se podařilo zachytit informace o chystaných hodinkách od Samsungu, které by mohly obsahovat operační systém Wear OS od Googlu. Další části zdrojových kódů naznačují, že se minimálně na nich pracuje a dokonce se dozvídáme, že by se mohlo jednat o modely Galaxy Wach 4 a Galaxy Watch Active 3/4, přičemž budou ve velikostech 40/41 mm a 44/45 mm. Části kódu také naznačují, že se bude jednat o WiFi i LTE varianty.

Samsung zatím nic nenaznačil, takže je těžké odhadovat, jestli dojde na kompletní změnu a svůj systém Tizen, který doposud používal, nahradí Wear OS. Případně jestli budou existovat dvě linie s rozdílnými systémy.

Původní článek 26. 2.

Před pár dny Samsung zveřejnil videa, na kterých figurují brýle pro rozšířenou realitu, které bude možné ovládat pomocí vzdušných gest. Používání rukou pro tato gesta je však nepravděpodobné a počítá se tak spíše používání Galaxy Watch, které v sobě mají integrované pohybové senzory. Nyní začínají na veřejnost unikat zmínky o tom, že se Samsung chystá uvést dvojici nových chytrých hodinek a dost možná by mohly být opatřeny Wear OS.

Návrat ke kořenům

Nedávno unikly informace o připravovaných Galaxy Watch pro letošní rok a stejně jako loni bychom se měli dočkat dvou modelů různých velikostí, jejichž kódové označení jsou SM-R86x a SM-R87x. Je také velice pravděpodobné, že jeden z modelů by měl dostat Wear OS, namísto dnes již tradičního Tizen OS, nicméně není prozatím jasné, který z těchto modelů by měl právě operační systém přímo od Googlu.

Smarty

Zdroj: Samsung

Tyto spekulace nabírají na obrátkách také díky tomu, že uživatelé z GalaxyClub odhalily modelové označení obou hodinek Fresh a Wise. Takovéto označení Samsung nikdy dříve svým hodinkám nedával, je tak tedy možné, že s tímto novým druhem pojmenování přijde také „nový“ operační systém v podobě Wear OS.

Samsung k těmto spekulacím doposud nevznesl žádné vyjádření, počet oněch spekulací se ale začíná více a více množit, a tedy je pravděpodobné, že bychom se letos alespoň jednoho modelu Galaxy Watch s Wear OS mohli dočkat.

Zdroje: gizmochina.com, droid-life.com, 9to5google.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Tomáš Kašík

Student IT, zarytý fanoušek Androidu, ale v poslední době si také velmi rozumí s Harmony OS. Ve volném čase hraje florbal a jezdí na kole.

Komentáře

Hodinky s Wear OS mám teď. Bohužel to u Galaxy Watch bude znamenat, že se s nimi stále nebude dát platit v ČR.

David Rieger

25. 4. 2021, 21:03

Hmmm, kupuju raději tizen než shit od googlu

Daniel Rokos

31. 3. 2021, 6:57

To vůbec neni už pravda.Systém Wear OS je rychlí dost.A Google pay už také funguje.

David Rieger

31. 3. 2021, 19:12

Funguje? V ČR? Odkdy? 🤣

Petr Štěpánek

9. 6. 2021, 21:42

Asi jako Spay. Ano funguje, ale jen pro geeky, a navíc nefungují s kartami od českých bank.

David Rieger

30. 3. 2021, 22:02

Hmmm….jak zabít hodinky….dejte jim wear os. Už bych do něj nešel. Pomalej systém s nemožností platby gpay. Něco se rýsuje kolem samsung pay, pak bude mít tizen smysl.

Tomáš Frühauf

9. 6. 2021, 20:57

Jste úplně mimo. ????‍♂️

Petr Štěpánek

9. 6. 2021, 21:43

Jestli tizen zaříznou, tak už platby nebudou.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat