Dotekomanie.cz

Nový iPhone 13 má dostat silnější magnety a always-on displej

iPhone 12 mini

Mini a Max; Zdroj: Dotekomanie.cz

Nadcházející iPhone, co má být představen letos na podzim, pravděpodobně získá silnější magnety v rámci připojení MagSafe. Tento nový druh magnetického připojení příslušenství nebo bezdrátového nabíjení Apple přitom uvedl teprve vloni s iPhonem 12. Dále se mám dočkat také konečně always-on displeje.

Nový iPhone 13 dostane také nový režim astrofotografie

Silnější magnety mají zajistit lepší uchycení příslušenství, jako je například kryt na kreditní a platební karty. Na současných iPhonech 12 totiž příliš pevně nedrží. Na druhou stranu silnější magnety mohou způsobit větší problémy s kardiostimulátory, kde i dnešní iPhone 12 se nedoporučuje mít poblíž.

Další novinkou má být always-on displej, neboli stále zobrazený displej. Tuto funkci známe z Android telefonů již mnoho let. Apple nicméně údajně čeká na LTPO OLED displej, který mu umožní variabilně měnit frekvenci displeje od 1 do 120 Hz (dle implementace). Díky tomu může být always-on nenáročný na baterii. Zobrazovat má hodiny, stav baterie a ikonky notifikací.

Možná podoba always-on u Applu; zdroj: AppleTrack

Nakonec novinkou iPhone 13 (nebo možná iPhone 12S, název není jistý) má být také nový režim astrofotografie pro focení nebe v noci a portrétní režim pro video. Nová řada iPhone dorazí pravděpodobně v září.

Zdroj: appletrack.org

Exit mobile version