Dotekomanie.cz

Moto G30 oficiálně – lepší procesor, rychlejší nabíjení

moto g30 AdvancedPack Processor 8000x4000x

Moto G30; Zdroj: Motorola

Společnost Motorola dnes představila novinku Moto G10, která zapadne do nižší cenové kategorie. Kromě toho jsme se dočkali i modelu Moto G30. Už jen podle označení je jasné, že se jedná o lépe vybavený model, ale pokud byste oba dali vedle sebe, asi byste měli problém rozeznat, který je který.

Na první pohled stejný

Jak bylo naznačeno výše, Moto G10 a Moto G30 jsou si velmi podobné. V rozměrech i designu se skoro neliší, stejně jako v některých specifikacích, ale i tak jsou zde rozdíly, které také rozhodují o stanovené ceně. V první řadě Moto G30 nabízí lepší procesor Snapdragon 662 s až 6 GB operační paměti.

Moto G30; Zdroj: Motorola

Další rozdíl najdeme u zadní sestavy foťáků, kde Motorola vyměnila 48MPx senzor za 64MPx. Zbylé jsou stejné, tedy 8MPx pro ultra širokoúhlé snímky a dva po 2 MPx pro makro snímky a určení hloubky ostrosti. Podobná obměna je také u přední foťáku, kde je nově 13MPx senzor.

Moto G30; Zdroj: Motorola

Kapacita baterie je i v tomto případě 5000 mAh, ale lze využít až 20W technologii. Mobil se tedy nabije rychleji než Moto G10. Bohužel již nedošlo na vylepšení displeje, kde je stále jen HD+ rozlišení. Na druhou stranu se jedná o 90Hz panel. I u Moto G30 najdeme odolnost vůči vodě ručenou certifikací IP52 a Google tlačítko.

Specifikace Moto G30

Motorola Moto G30 bude dostupná za cenu 4 990 Kč, přičemž se na pultech obchodů objeví v horizontu několika týdnů.

Zdroj: Tisková zpráva

Exit mobile version