Dotekomanie.cz

LastPass dramaticky mění podmínky pro účty zdarma

Screenshot 61 1643x924x

Zdroj: LastPass

Pokud jde o správce hesel, nabízí se každému uživateli několik variant. Microsoft i Google mají svá řešení, přičemž jsou zdarma. Na trhu ale existují i konkurenční produkty, jako je například LastPass. Ten má k dispozici i placené verze, kde například dostanete i 1 GB šifrovaného prostoru, vylepšené sdílení a nejrůznější další funkce navíc. Verze zdarma nebyla nějak zásadně omezená, ale to se nově mění.

LastPass Free jen pro jednu kategorii

Společnost LogMeIn, která provozuje službu LastPass oznámila změny, které se nejvíce dotknou právě účtů zdarma. Dochází totiž k úpravě, na jakých zařízeních můžete používat LastPass Free. Možná byste očekávali omezení na počet zařízení, ale v tomto případě se nasazuje jiný model.

Pokud budete chtít nadále používat LastPass Free, budete si muset vybrat, jakou kategorii zařízení budete používat. Můžete si zvolit mezi mobilními zařízeními a počítači. V případě mobilních zařízení se počítá iOS a Android, dokonce i chytré hodinky. U počítačů budete omezeni na Windows, Linux, macOS a doplňky pro prohlížeče.

Zdroj: LastPass

Můžete celkem třikrát změnit používanou kategorii. Pokud budete chtít mít LastPass na všech zařízeních, budete si muset zakoupit verzi Premium, která stojí 2,9 eura měsíčně, případně rodinnou verzi za 3,9 eur měsíčně (6 členů). Kromě toho LastPass Free přijde o e-mailovou podporou.

Tyto změny začnou platit od 16. března, přičemž všichni uživatelé verze zdarma budou od toho data vyzvání k výběru kategorie.

Zdroj: theverge.com

Exit mobile version