Facebook Messenger vylepšuje správu zaslaných žádostí o zprávy

Facebook Messenger vylepšuje správu zaslaných žádostí o zprávy
2021-02-17T12:33:08+02:00
• 10. 2. 2021

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Facebook stále více dává svým uživatelům najevo, že to s bezpečností své platformy myslí vážně. Loni v létě společnost představila nové prvky ochrany, které umožnily omezit to, kdo nám může poslat zprávu, nebo nám zavolat.

Facebook pracuje na dalším vylepšení zabezpečení

Kromě toho Facebook také experimentoval s možností rozostření obrázků, které nám zaslal někdo, kdo již není, nebo nikdy nebyl přítelem na Facebooku, nebo v případě obrázků v rámci phishingových útoků. Nyní společnost přichází s dalším vylepšení ochrany. Vylepšení dostává správa zaslaných žádostí o zprávy.

MSGR MessagingControls 3UP 1536x994x

Zdroj: Facebook

Toto vylepšení by mělo usnadnit hromadné mazání a blokování podezřelých účtů. Rovněž se pracuje na nových způsobech, jak vylepšit a usnadnit hlášení zneužití, obtěžování a poskytování lepší zpětné vazby ohledně nahlášených podezřelých zpráv.

Facebook se tak snaží dostat do povědomí uživatelů změny, které v loňském létě implementoval. Mezi výše uvedené patří například i zámek aplikace, který využívá biometrické zabezpečení pomocí otisku prstů nebo skenování obličeje. Uživatelé mají rovněž možnost zvolit, kdo jim může zaslat zprávu a kdo ne. Mezi další bezpečnostní funkce patří také například identifikace uživatelů, kteří odesílají enormně velké množství zpráv, nebo identifikace žádostí o přátelství nezletilým uživatelům.

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Jakub Sobotka

Působí v IT a svět IT a mobilních technologií byly vždy jeho vášní. Ve volném čase rád sportuje, čte, nebo se toulá přírodou. Ač uživatel Apple platformy, velmi dobře si rozumí i s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat