Dotekomanie.cz

Noční Praha objektivem Galaxy S21 Ultra – jaký má noční režim?

Galaxy S21 Ultra 2 6000x3368x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Již delší dobu testujeme nový Samsung Galaxy S21 Ultra a jelikož nechceme recenzi uspěchat, podíváme se dnes, jak tento nový model fotí v noci. Konkrétně si ukážeme centrum Prahy v noci při focení z ruky a za použití nočního režimu na všech snímcích. Noční režim byl ponechán na automatické nastavení, takže sám volí délku expozice.

Galaxy S21 Ultra – noční režim

Většina dnešních telefonů fotí ve dne absolutně skvěle a nemusíte za ně utrácet ani příliš mnoho peněz. Za to rozdíl při focení v noci mezi levnějším modelem a top modelem je markantní. My se dnes podíváme právě v nočních ulicích Prahy na výsledky nového Samsungu Galaxy S21 Ultra.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Začneme na Náměstí republiky. Nový top model Samsungu nabízí na hlavním senzoru oproti loňskému modelu méně žluté snímky, a ty tak více odpovídají realitě. Velice mě také potěšil ultra širokoúhlý snímač, který je kvalitnější, ale zase má obecně snímky více do žluté. To lze krásně pozorovat na fotce Obecního domu níže a na mnohých dalších.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pokračujeme dále pod Prašnou bránou, kde na další fotce vidíme, jak si poradil pěkně telefon s lampami na domě. Druhá fotka vpravo zase ukazuje rozdílné osvětlení v ulicích, i s tím si nejen barevně poradil Samsung velmi dobře.

Zdroj: Dotekomanie.cz

V Celetné ulici jsem se rozhodl poprvé zapojit do hry také teleobjektivy. Máme zde celkem dva, první nabízí trojnásobné přiblížení a druhý 10násobné optické přiblížení. Na obou dvou lze použít noční režim, což považuji za plus a stejně jako v celém článku, je i na nich použitý právě ten. Snímání trvá z ruky kolem 5 sekund.

Fotka s trojnásobným zoomem v nočním režimu je celkem podařená, u desetinásobného přiblížení už kvalita není tak dobrá.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Na Staroměstském náměstí je velmi pěkný kontrast s žlutě osvícenými domy a naopak Týnský chrám je osvětlen více v modrým světlem. To zachytila S21 Ultra podle mě velmi slušně. Na dalších snímcích opět vidíme postupně ultra širokoúhlý snímač, hlavní snímač, 3x teleobjektiv a 10x teleobjektiv. Maximální optický zoom je v těchto podmínkách již opět trochu neostrý. Čas na orloji ale přečtete.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Posouváme se o kousek dál a pomalu míříme ulicí Karlova dále. Na to, že je páteční večer, jsou ulice centra relativně prázdné a všude je jen pár lidí. Až na Karlově mostě je lidí trochu více. Níže vidíme čtyři fotky z hlavního snímače.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Výhled na Pražský hrad pohledem trojnásobného teleobjektivu a vpravo pak desetinásobného.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Na Karlově mostě se telefon trochu pere s osvětlením, lampy z fotky až příliš září.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Výhled na Kampu pohledem ultra širokoúhlého snímače, hlavního, a pak stejná kombinace o kousek dále.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Pohled do zcela prázdné postranní uličky a naopak v „mekáči“ to celkem žije. Obojí pohledem hlavního snímače.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Nakonec dnešní článek pomalu zakončíme na Malostranské náměstí s výhledem na kostel Sv. Mikuláše.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jak se vám líbí noční snímky pohledem Galaxy S21 Ultra? My si podrobné zhodnocení ponecháme do recenze.

Exit mobile version