Dotekomanie.cz

LG a nejasná budoucnost ve světě smartphonů

LG

Zdroj: Techcrunch.com

Na současném trhu najdeme ještě několik firem, které mají dlouhou historii na trhu s mobily. HTC se například stále snaží vyprodukovat aspoň několik modelů ročně, ale nevypadá s firmou zrovna nejlíp. Podobně je na tom i LG. Sice se každý rok dočkáme mnoha modelů, ale finanční situace není nejlepší.

Trh bez LG?

Netrpělivě očekáváme představení odvážného smartphonu LG Rollable, přičemž nedávno firma představila LG K92. Nejrůznější náznaky poukazují na chystané modely, ale v tuto chvíli je budoucnost společnost na trhu s mobily nejasná. V tomto týdnu se objevily spekulace, že by LG mohlo skončit se smartphony a soustředit se na jiné produkty.

LG samozřejmě ihned popřelo veškeré spekulace, ale nakonec se objevil text, který byl rozeslán zaměstnancům od vedení. V něm se píše, že se v tuto chvíli připravuje změna strategie pro divizi se smartphony. Ve hře jsou všechny varianty a zatím není rozhodnuto. Kwon Bong-seok, CEO společnosti LG, uvedl, že dojde k nějaké změně. Zvažuje se například prodej divize, ukončení nebo i zmenšení.

Zdroj: Gizmochina.com

Důvod je poměrně jednoduchý. Mobilní divize společnosti LG je v posledních letech ztrátová. Jde přibližně o 4,5 miliardy dolarů. Je tedy jasné, že společnost musí něco změnit, ale zatím ještě nebylo rozhodnuto. Jsou zde samozřejmě ve hře i další možnosti, jako například licencování značky v případě mobilů, nebo vytvoření podobné strategie, jakou používají firmy Xiaomi, Oppo a další.

Zatím si tedy budeme muset počkat, co LG udělá a jak bude mobilní divize ovlivněna. Odhadujeme, že se změní strategie, ale samotný odchod firmy ze světa smartphonů by byl možná až příliš drastický krok.

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version