Dotekomanie.cz

Hisense T50 – i senioři chtějí 5G

T50 1 2400x1350x

Zdroj: Gizmochina.com

Výrobci telefonů doposud v případě zařízení pro seniory upřednostňovali fyzická tlačítka v nadrozměrné velikosti nebo minimum chytrých funkcí. To se teď rozhodla změnit firma Hisense, která připravila dotykový telefon s označením T50 vypadající jako jakýkoliv jiný model na trhu. Ovšem čínský výrobce především přepracoval softwarové rozhraní, aby ovládání bylo co nejjednodušší.

Myšlenka zajímavá, ale

Starší lidé mohou mít asi největší problém s dotykovým displejem, jehož úhlopříčka činí 6,52 palce a doplňuje jej výřez typu „Waterdrop“. Hardwarová část zahrnuje procesor T7510 od Unisoc, 4GB paměť RAM nebo 128GB úložiště. Obavy z brzkého vybití částečně řeší velkokapacitní článek baterie o velikosti 5 100 mAh. Navíc neschází ani technologie rychlého 18W nabíjení pomocí USB-C portu.

Zdroj: Gizmochina.com

V zadní části nepřehlédnete tři fotoaparáty složené z 48 + 2 + 2 MPx snímače a skener otisků prstů. Uživatelské rozhraní postavené na starším Androidu 9.0 Pie přináší nejen větší ikony, čitelnější písmo, rychlé zástupce k nejčastěji používaným aplikacím či funkcím.

Speciální aplikace umožňuje vzdálený přístup pro příbuzné, kteří mohou například instalovat aplikace, nastavovat budíky, upravovat kontakty. Mezi funkcemi je také SOS tlačítko, informace o poloze, možnost objednat si nákup do domu, spojit se s lékařem přes videohovor a nechat si předepsat recept. Cenovka po přepočtu startuje od hranice 5 345 Kč.

Zdroj: Gizmochina.com

Zdroj: gizmochina.com

Exit mobile version