Dotekomanie.cz

Signál v metru se kvůli koronaviru šíří rychleji, do konce roku bude pokryto ještě pět stanic

metro 3448x2299x

Zdroj: Dotekomanie.cz

Letošní rok operátoři v rámci konsorcia spolu pokrývají pražské metro relativně rychle a každý měsíc se dočkáme několika nových stanic se signálem LTE (a někdy i 5G). Kvůli pandemii koronaviru je nyní provoz pražského metra ukončen již v 22 hodin a právě to je důvod, proč je nyní možné pokrývání tunelů urychlit.

Do konce roku pět stanic, na začátku příštího pak další tři

Operátoři tak zkrácené provozní doby metra využívají, mají díky tomu více času na instalaci vyzařovacích kabelů do tunelů a antén do stanic. Do konce tohoto měsíce se signál rozšíří do stanic Národní třída a Náměstí Republiky. V prosinci se pak dočká pokrytí signálem stanice Náměstí Míru, Nové Butovice a Hůrka.

Aktuálně pokryté stanice; zdroj: DPP

Na začátku příštího roku bude pokryta stanice Flora, Radlická a Jinonice. Tím pádem bude možné na lince B být online od Hůrky až po Českomoravskou. Linka A je již dnes pokryta od Nemocnice Motol po Muzeum a Linka C od stanice Háje po Nádraží Holešovice s výjimkou stanice Opatov.

Operátoři pokrývají stanice a tunely velmi rychlým LTE, které z našich testů v některých úsecích dosahuje rychlosti téměř 400 Mbps download. Někde už je pak v tunelu dokonce také 5G síť. Kompletně pokryto by mělo být do konce roku 2022.

Zdroje: seznamzpravy.cz, dpp.cz

Exit mobile version