Dotekomanie.cz

Messenger Kids získává nový kabátek, více připomíná dospělou verzi

Messenger Kids

Zdroj: TechCrunch (se souhlasem)

Facebook zveřejnil aktualizovanou verzi své aplikace Messenger Kids s cílem usnadnit dětem interakci se svými přáteli a rodinou. Přibyla ale možnost přizpůsobení v podobě nastavení vlastních barev bublin chatu. Celkový redesign aplikace více připomíná dětské „hřiště“ s drobnými prvky klasického Messengeru. 

Messenger Kids získal redesign

Aplikace se tak zbavila větších barevných bloků, které by v případě nové zprávy blikaly. Nepřečtené zprávy mají tučný font s modrou tečkou vedle jednotlivé zprávy. Byly také přidány náhledy médií a zpráv, které dětem umožňují snadněji vidět novinky v konverzacích. Redesign ale přináší také navigaci s vyhrazenými kartami „Chat“ a „Prozkoumat“, která se nachází v dolní části aplikace. Děti tak budou moci rychleji přepínat mezi konverzacemi a dalšími aktivitami, které aplikace poskytuje, jako jsou mini hry. 

Zdroj: TechCrunch

Facebook sice označuje aktualizaci jako test, změny však nejsou jen malými vylepšeními. Díky tomu je méně pravděpodobné, že se jedná pouze o experiment, který by byl v případě špatné zpětné vazby odvolán. Společnost uvádí, že nové funkce budou zavedeny nejprve dětem používající iPhony v USA a Kanadě. Aktualizace se v následujících měsících rozšíří na další zařízení a trhy.

Zdroj: techcrunch.com

Exit mobile version