Google Fit dostává nový vzhled pro WearOS

Google Fit dostává nový vzhled pro WearOS
2020-11-24T19:07:12+02:00
• 25. 11. 2020

Zdroj: Google

V tomto měsíci Google představil aktualizaci pro službu a aplikaci Google Fit, která nabízí více dat a také nový vzhled pro verzi pro WearOS, tedy systém pro hodinky. Bohužel nebyl nějak moc přesný v tom, co očekávat a jak bude vypadat celé prostředí aplikace na hodinkách. Aktualizace by měla být dostupná pro první vlnu uživatelů, přičemž nyní došlo na zveřejnění toho, co vlastně očekávat.

Fit pro WearOS

Google se zaměřil na větší množství informací, přičemž vzhled byl laděn do tmavých barev, respektive pozadí je černé, případně v odstínu černé barvy. Výhodou je, že následně jakékoliv informace jsou jsou lépe čitelné díky velkému kontrastu. Nebude tak problém zjistit patřičné údaje i na přímém světlě.

ezgif 3 72a898d713ff 265x400x

Zdroj: Google

Jde také vidět, že se Google zaměřil i na animace a přechody, což souvisí pravděpodobně i s oznámenou aktualizací systému WearOS. Nová verze totiž umí lépe využívat grafický čip v hodinkách, takže nejsou tolik zatěžovaná výpočetní jádra. Jde také vidět, že se zde objevuje stejný design, jaký bude následně dostupný v v novém systému.

Group 4747 1600x457x

Zdroj: Google

Vývojáři se snažili i přepracovat systém navigace, což je vidět na obrázku výše. Kromě aktivních prvků se také využijí gesta pro pohyb mezi jednotlivými obrazovkami. Při aktivním používání sledování fitness činnosti se navíc data zobrazují na hodinkách společně s časem. Také si budete moci zvolit, co má být více zvýrazněno.

Group 4745 1470x390x

Zdroj: Google

Jde vidět, že se Google soustředil na nejrůznější animace, zejména pak u dosažení cíle. Pěknou ukázkou je i dechové cvičení, kde je vidět plynulý přechod i netradiční animace. Samozřejmě je otázka, jak tato verze bude fungovat na starších hodinkách s pomalejšími procesory a grafickými čipy.

ezgif 3 183b1ecb2b98 270x400x

Zdroj: Google

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat