Dotekomanie.cz

Apple pokročil, iPad Pro dostane Mini-LED už v Q1 2021

Apple

Zdroj: Dotekomanie.cz

Korejský server ETNews přišel s velmi zajímavým tvrzením. Podle něj totiž LG dodá Applu displeje typu Mini-LED. Ty se pak objeví u nových iPadů, které mají být na trh uvedeny už v prvním čtvrtletí příštího roku. Hromadné objednávky údajně už LG začalo zpracovávat. 

Apple se dostal do reprodukční fáze

Apple tak skutečně plánuje Samsung odříznout takřka ve všech směrech. Micro-LED je technologie lepší než OLED, zato mnohem dražší. Společnost do této technologie začala investovat již v roce 2014, kdy mimo jiné také získala LuxVue Technology, firmu zabývající se těmito technologiemi. Zpočátku se mělo za to, že se nového zobrazovacího panelu Micro-LED dočkáme již při prvním uvedením Apple Watch, to se však bohužel nestalo.

Zdroj: MacRumors

Displeje Micro-LED používají zcela odlišné sloučeniny pro vyzařování světla, než dosavadní OLED panely. Navíc jsou tenčí, jasnější a energeticky účinnější. Apple již nějaký ten čas dává najevo, že by se rád stal nezávislou společností. Některé komponenty si již začíná vyrábět sám. V průběhu několika let však dojde také k „sestřelení“ hlavního dodavatele displejů – Samsung. Jeho displeje nahradí panely od LG, v budoucnu bude ale Apple chtít použít své technologie.

Není ale úplně jasné, který z iPadů se vlastně nové zobrazovací technologie dočká. Ming-Chi Kuo nedávno tvrdil, že se technologie objeví v novém 12,9palcovém iPadu Pro, 27palcovém iMacu Pro, 14,1palcovém MacBooku Pro, 16palcovém MacBooku Pro, 10,2palcovém iPadu a 7,9palcovém iPadu mini. 

S největší pravděpodobností ale americký gigant začne u varianty Pro, která by kromě této technologie měla dostat také čip A14X, 5G a další novinky. Mimochodem, mělo by se jednat o 12,9palcovou variantu. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version