Apple Glass budeme ovládat pomocí chytrého prstenu

Apple Glass budeme ovládat pomocí chytrého prstenu
2020-11-15T16:30:06+02:00
• 15. 11. 2020

Zdroj: MacRumors

Apple představil první Macy s procesory M1 založené na architektuře ARM a my už nyní začínáme vyhlížet budoucnost. Vybízí se tedy zcela zřejmá otázka, co by mohlo být dalším velkým technologickým produktem. Zahraniční média primárně směřují své zraky právě na AR brýle, které by mohly být dodávány s chytrým prstenem. Prsten by sloužil jako ovládání pro AR brýle nebo Apple Glass – uživatel by prsten měl samozřejmě na svém prstu. 

Apple Glasses: takto by mohl vypadat GlassOS [koncept]

Apple Glass opět o kus blíže k realitě

V současnosti společnost dokonce na takovém prstenu už pracuje, respektive do certifikačního procesu se pár jejích nápadů dostalo. V tom posledním dokumentu zřetelně Apple popisuje nové rozšiřitelné příslušenství jako „Expandable Ring Device“. Chytrý prsten by shromažďoval data od uživatele pomocí komponent, jako jsou snímače síly, ultrazvukové senzory, setrvačné měřící jednotky, optické senzory, dotykové snímače a další. A právě na základě těchto dat by uživatel mohl skrze prsten ovládat případné Apple Glass nebo dokonce i iPhone. 

Apple Glass Apple Glass

Zdroj: PhoneArena

Je ale jasné, že prsten bude primárně sloužit právě pro zmíněné chytré brýle. Apple konkrétně o novém zařízení v dokumentaci píše, že prstenové zařízení bude sloužit k ovládání VR zařízení nebo zařízení se smíšenou realitou (např. brýle, helma nebo jiné zařízení). 

Jon Prosser ve svém YouTube videu (název kanálu: Front Page Tech) prozradil, že společnost pracuje na verzi „Steve Jobs Heritage“. Ta by měla být také podobná zlatým Apple Watch, které byly k dispozici u první „nulté“ generaci. 

„Apple pracuje také na prototypu Steve Jobs Heritage. Podobně jako jsme měli zlaté vydání Apple Watch za 10 000 dolarů, budeme mít i omezenou edici brýlí. Firma bude chtít přídavek Steve Jobs použít spíše jako marketingový trik,“ prohlásil Prosser.

V prodeji ale budou i další varianty

Jon Prosser dále prozradil, že Apple brýle budou přicházet v různých stylech, přičemž Heritage Edition bude prodávána jako časově omezená speciální varianta. Prozatím ale není jisté, z jakého materiálu bude verze vyrobena a ani kolik bude stát. 

Apple Apple

Zdroj: MacRumors

Dále Prosser ve svém videu prohlásil, že již viděl prototyp verze chytrých brýlí a nazval je jako „sleek as hell“. Podle něj jsou brýle podobné těm od Ray-Ban nebo těm, které nosí samotný Tim Cook. Obě čočky mají displeje, přičemž zde neexistují žádné projektory a podobně. Jon Prosser brýle popisuje jako technologii in-display, což je jedině vítané. 

Apple Glass

Zdroj: MacRumors

„Brýle jsou vyrobeny tak, aby vypadaly jako brýle – bez kamer a dalších technologií. Při uvedení na trhu budou Apple Glass podobné Apple Watch – produktu, s nímž bude snadné začít, ale postupem času se bude vyvíjet.“

Jon Prosser také prozradil, že se chytré brýle od Applu budou prodávat od 499 dolarů (cca 12 500 Kč bez DPH). A název? Jednoduše Apple Glass. 

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat