Dotekomanie.cz

watchOS 7 nadále nepodporuje Force Touch

watchOS 7.6

Zdroj: Dotekomanie.cz

Aktualizace softwaru pro iPhone, iPad, Apple Watch a Apple TV již dorazily a systém watchOS 7 je jednou z největších aktualizací. Letošní verze pro chytré hodinky přidává dlouho očekávanou funkci sledování spánku spolu se sdílenými ciferníky a schopnost stahovat ciferníky třetích stran z webu. Kromě přidání nových funkcí odstranila společnost Apple podporu Force Touch. 

watchOS 7 dělá Force Touch nadbytečné

Pro nezasvěcené, Force Touch je technologie, která je citlivá na tlak. Snímá totiž zvýšený tlak vyvíjený na obrazovku a podle toho zobrazuje další ovládací prvky, obsah a režimy v závislosti na kontextu a na tom, jak silně byl displej stisknut. 

Zdroj: MacRumors

V operačním systému watchOS 7 Apple odstranil z uživatelského rozhraní všechny části zahrnující Force Touch. Díky tomu se specializovaný hardwarový senzor Force Touch, který je přítomný u Apple Watch Series 5 a starších modelů, stává nadbytečným. 

Ačkoliv důvod pro zrušení podpory Force Touch je nejasný, není tento krok žádné překvapení. Již v minulosti bylo 3D Touch nahrazeno Haptic Touch, počínaje iPhone XR.

Zdroj: neowin.net

Exit mobile version