Novinka Samsung Galaxy A42 5G přichází i do Česka aktualizováno

Novinka Samsung Galaxy A42 5G přichází i do Česka [aktualizováno]
2020-10-09T17:35:24+02:00
• 9. 10. 2020

Zdroj: Samsung

2

Aktualizováno 9. 10. 17:35

České zastoupení společnosti Samsung nám nyní poskytlo informaci, že novinka Samsung Galaxy A42 5G bude dostupná na české trhu začátkem listopadu za cenu 9 999 Kč v barvách Prism Dot Black (černá), Prism Dot White (bílá) a Prism Dot Gray (šedá). U nás bude dostupná jen varianta se 4 GB operační paměti.

„Mám radost, že mohu ohlásit náš dosud nejdostupnější 5G smartphone. Galaxy A42 5G přináší prémiové funkce a inovace v kombinaci se superrychlou konektivitou 5G. Je součástí naší neustálé snahy zpřístupňovat nejmodernější technologie co nejvíce lidem,“ řekl Tomáš Balík, ředitel divize mobilních zařízení Samsung Electronics Czech and Slovak.

Aktualizováno 9. 10. 6:20

Samsung sice ohlásil novinku Galaxy A42 5G před měsícem, ale v podstatě nezveřejnil jakékoliv specifikace, tedy až na to, že bude podporovat sítě páté generace a že displej nabídne 6,6palcovou úhlopříčku. Zbytek jsme museli nějak odhadnout minimálně z renderů, které zveřejnil. Nyní konečně máme k dispozici oficiální specifikace. O výkon se bude starat osmijádrový procesor, kde vyšší dvě jádra nabídnou frekvenci 2,2 GHz. Konkrétně se jedná o Snapdragon 750G. Ten bude mít k dispozici 4,6 nebo 8 GB operační paměti, přičemž všechny verze nabídnou 128GB úložiště.

Displej je samozřejmě typu Super AMOLED, ale rozlišení je pouze HD+. Na zadní straně dominuje 48MPx snímač, přičemž je k dispozici 8MPx širokoúhlý a dva 5MPx pro makro snímky a určení hloubky ostrosti. Přední kamera má 20MPx. Baterie dostala kapacitu 5000 mAh a podporuje 15W nabíjení. Čtečka otisků prstů je tentokrát v displeji.

Nyní si tedy musíme počkat na zveřejnění data zahájení prodeje a také na samotnou cenu. Dle všeho by se mělo jednat o nejlevnější 5G mobil od Samsungu.

Původní článek 3. 9.

Samsung v tomto týdnu představil zejména svůj nový ohebný smartphone Galaxy Z Fold2, ale kromě toho na trh přichází i tablet Galaxy Tab A7 a chytrý náramek Galaxy Fit2. Mezi novinkami společnost také zmínila nový smartphone Samsung Galaxy A42 5G.

Samsung Galaxy A42 5G

Jihokorejský gigant je poměrně konzistentní v představování novinek, ale občas poodhalí zařízení a až s nějakým odstupem zveřejní kompletní specifikace a další informace. Většinou takovou strategii jde pozorovat u zcela nových a nejvybavenějších zařízení, ale nečekali jsme, že něco takového použije u mobilu střední třídy. V samotné tiskové zprávě je totiž popsána novinka Samsung Galaxy A42 5G jen v jednom odstavci.

Bohužel moc specifikací nebylo uvedeno. V podstatě jsme se dozvěděli, že novinka nabídne podporu sítí páté generace, displej bude mít úhlopříčku 6,6 palců a bude u něj použita AMOLED technologie. Kromě toho společnost zaslala oficiální tiskové obrázky nadcházející novinky.

GalaxyA42 5G Black Front 4500x3000x GalaxyA42 5G Black Back 4500x3000x

Zdroj: Samsung

Ze samotných obrázků jde vidět, že novinka bude mít čtyři foťáky na zadní straně a s největší pravděpodobností bude k dispozici čtečka otisků prstů v displeji. Můžeme jen odhadovat, že dost specifikací bude společných s nedávno uvedeným modelem Galaxy A41 (recenze), ale například baterie bude asi větší a dojde na použití procesoru Snapdragon 690.

Samsung uvedl, že novinka přijde i na český trh, ale nebylo upřesněno kdy, jen víme, že se tak stane tento rok. Sice z textu vyplývá, že by se mělo jednat o nejdostupnější mobil s 5G konektivitou od této firmy, ale je těžké odhadovat, kolik bude stát.

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 4. 9. 2020, 1:41

Za téměř 10k si to můžou nechat pro sebe idioti.

SticklerStickleru

3. 9. 2020, 8:02

Fuj to je ošklivá kombinace barev :D vypadá to jak ..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat