Dotekomanie.cz

Pozor na neaktivní PayPal účet, hrozí poplatek

PayPal campus in San Jose California 5760x3840x

Zdroj: PayPal

Služba PayPal zejména slouží k placení na internetu a posílání finančních prostředků. Mnohdy se na ni můžete spolehnout u zahraničních obchodů, kdy se nabízí i funkce a možnosti k vyřešení sporů s druhou stranou. V těchto dnech ale dochází k aktualizaci podmínek, které se některým uživatelům již nemusí zamlouvat.

PayPal a poplatek za nepoužívání

Služba PayPal byla ve své podstatě zdarma a její zřízení vás nic nestálo. To více méně platí i dnes, byť za jednotlivé transakce mohou být účtovány poplatky. Nové podmínky, které začnou platit od 16. prosince ale zmiňují poplatek za neaktivní účet. Pakliže vlastníte PayPal účet a nějak moc jej nevyužíváte, respektive jej máte pro případy, kdy se může hodit, tak vás nakonec může přijít ročně na 300 Kč.

Zdroj: PayPal

Nový bod podmínek A3.13 zmiňuje roční poplatek 300 Kč, který se týká Neaktivních účtů PayPal. Ve vysvětlení se dozvíte, že stačí nevyužívat službu 12 měsíců po sobě. Tedy nepřihlásíte se ani jste nepoužili PayPal pro zaslání finančních prostředků, případně vybrání peněz.

Pokud je váš účet PayPal neaktivní po dobu alespoň 12 po sobě jdoucích měsíců, můžeme vám účtovat roční poplatek za neaktivitu. „Neaktivní“ v tomto kontextu znamená, že jste se ke svému účtu PayPal nepřihlásili, ani jste jej jinak nepoužili k zaslání, přijetí či výběru peněz.

Tyto finanční prostředky vám budou případně odebrány z účtu, nebo dojde k proplacení z napojené platební karty. Novinka se týká několika zemí včetně Česka:

Poplatek za neaktivitu se vztahuje na uživatele registrované ve Velké Británii, Bulharsku, České republice, Estonsku, Gibraltaru, Guernsey, Jersey, na Kypru, v Lichtenštejnsku, Litvě, Lotyšsku, Maďarsku (pouze firemní zákazníci), na Maltě, Ostrově Man, v Rumunsku, Řecku, San Marinu, Slovensku, Slovinsku. Poplatek za neaktivitu bude nižší z těchto částek: a) poplatek uvedený níže, b) zbývající zůstatek na vašem účtu.

Pokud tedy máte „zapomenutý“ PayPal účet a nehodláte jej využívat, měli byste jej zrušit, jinak budete muset zaplatit 300 Kč každý rok.

Zdroj: twitter.com

Exit mobile version