Amazon Halo – první wearable zaměřené na zdraví

Amazon Halo – první wearable zaměřené na zdraví
2020-09-04T23:00:27+02:00
• 5. 9. 2020

Zdroj: GSMArena.com

1

První nositelné zařízení z dílny Amazonu se rozhodlo vydat zcela jinou cestou než většina chytrých zařízení ve stejném segmentu trhu. Americký gigant v oficiální podobě odhalil zařízení nesoucí název Halo, které je hlavně zaměřeno na zdraví uživatelů než  na fyzickou aktivitu. To zcela dokazuje chybějící jakýkoliv zobrazovací panel, který nahrazuje široká škála senzorů ukrytá v jednoduchém skeletu a připojena na pásek z tkaniny nebo silikonu.

Všechno je jinak

Uvnitř zařízení se nachází pouze akcelerometr, senzor kontrolující teplotu, snímač tepové frekvence, červená LED dioda a jedno tlačítko k utlumení dvou mikrofonů, které kupříkladu neslouží ani ke spojení s virtuální asistentkou Alexa. Jestliže vlastníte předplatné k Amazon Prime, tak přístup k pokročilým funkcím máte zdarma. V opačném případě si připlatíte 4 dolary (tj. cca 88 Kč) měsíčně.

Amazon Halo 2 1000x1000x Amazon Halo 4 1355x926x

Zdroj: GSMArena.com

Vzpomínané mikrofony slouží k poslouchání tónu hlasu a následnému vyhodnocení emočního stavu po celý den. Hlasové záznamy se vyhodnocují v telefonu, který jej analyzuje a poté vymaže, čili žádná data se údajně neposílají na jejich servery. Další funkcí je 3D skenování těla, kdy telefonem pořídíte 4 fotografie, v Amazonu vytvoří 3D model a vypočítají tělesný tuk.

Zde slibují smazání dat do 12 hodin od odeslání. Každopádně množství informací by mělo být daleko obsáhlejší než běžné uvedení hmotnosti a vypočítání indexu BMI. Nové měření doporučují nejdříve za dva týdny od získání posledních dat. Výbavu podtrhuje vodotěsnost do extrémní hloubky 500 metrů a týdenní výdrž s dobíjením za pouhých 90 minut. Doporučená cena je stanovena na 100 dolarů (tj. cca 2 193 Kč) a další pásky pořídíte za 16 až 20 dolarů dle zvoleného materiálu.

Amazon Halo 3 918x469x

Zdroj: GSMArena.com

V současné době běží předprodej za 65 dolarů (tj. cca 1 426 Kč) s půl ročním předplatným zdarma.

Amazon Halo 5 580x780x Amazon Halo 7 580x774x Amazon Halo 6 586x780x

Zdroj: GSMArena.com

Zdroj: phonearena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Tak před timto náramkem bych se bál promluvit…

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat