Jak uskutečnit FaceTime hovor na Apple Watch návod

Jak uskutečnit FaceTime hovor na Apple Watch [návod]
2020-08-17T14:19:35+02:00
• 18. 8. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Telefonování pomocí FaceTime prostřednictvím hodinek Apple Watch není tak složité, jak se na první pohled může zdát. Mnohé z vás může zmátnout, že hodinky nejsou vybaveny fotoaparátem. To není problém, protože mají vysoce kvalitní reproduktor a mikrofon. 

Nebo ještě lépe, proč neprovádět hovory pomocí AirPods a Apple Watch? Je v podstatě jedno, zda budete používat AirPods, nebo nativní mikrofony a reproduktory. Uskutečnění zvukového hovoru FaceTime je velmi snadné. 

Stejně jako u hovorů FaceTime z počítačů Mac, iPhone nebo iPad existuje několik různých způsobů, jak zahájit FaceTime hovor na Apple Watch. Nejjednodušší je použít Siri, použít ale můžete také nativní aplikaci Telefon. Samozřejmě vám ukážu, jak fungují oba způsoby. 

FaceTime hovor pomocí Siri

Hlasová asistentka Siri není dokonalá, i přesto dokáže být užitečná. Dokonce ji lze využít i k uskutečnění FaceTime hovoru na hodinkách Apple Watch. Jak tedy na to?

  • Vyslovte „Hey Siri“, nebo pokud používáte Raise To Speak, zvedněte hodinky k ústům. Můžete také stisknout a podržet digitální korunku pro vyvolání Siri. 
  • Po vyvolání Siri řekněte „FaceTime“ a následně jméno osoby, které se pokoušíte dovolat. Plný příkaz může být následující: „Hey Siri, FaceTime Máma.“ 
  • Siri poté zahájí hovor pomocí vestavěného reproduktoru nebo jakéhokoli zvukového Bluetooth zařízení, které je v daném okamžiku spárováno – například AirPods, AirPods Pro a další. 

FaceTime hovor pomocí nativní aplikace

K zahájení hovoru můžete použít také nativní aplikaci Telefon, která se v hodinkách od Applu nachází. 

  • Klepněte na ikonu aplikace Telefon.
  • Klepněte na „Kontakty“.
FaceTime

Zdroj: Dotekomanie.cz

  • Klepněte na kontakt, kterému chcete zavolat.
  • Klepněte na ikonu telefonu a poté na „FaceTime Audio“.
FaceTime

Zdroj: Dotekomanie.cz

  • Klepněte na ikonu telefonu.

Tímto způsobem zahájíte FaceTime hovor. Volání opět proběhne pomocí vestavěného reproduktoru nebo jakéhokoli zvukového Bluetooth zařízení, které je v daném okamžiku spárováno – například AirPods, AirPods Pro a další. 

Apple Watch budou samozřejmě potřebovat připojení k internetu, abyste mohli službu FaceTime využít. To znamená, že pokud jsou hodinky připojeny k Wi-Fi nebo jsou spárovány k iPhonu, která má aktivní data, bude vše fungovat skvěle. 

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat