Huawei chystá displej s gigantickou čtečkou otisků prstů s bonusem navíc

Huawei chystá displej s gigantickou čtečkou otisků prstů s bonusem navíc
2020-08-22T19:30:37+02:00
• 22. 8. 2020

Zdroj: Huawei

2

Displeje v mobilních telefonech dnes již neslouží jen pro ovládání a zobrazování obsahu. Společnostem se podařilo integrovat do zobrazovacího panelu i čtečku otisků prstů. Zatím jsou poměrně malé a jsou jen na jednom místě, ale to se časem bude měnit. Již nyní si společnosti pohrávají se zvětšením plochy, která bude snímat otisky. Huawei ale pracuje na pokročilejší technologii.

Displej jako čtečka

Huawei oficiálně potvrdil, že pracuje na displeji, který bude mít po celé ploše schopnost snímat otisky prstů. Zní to jednoduše, ale technologie skrývající se za tímto pokrokem vyžaduje hodně práce. Na trhu jsou totiž dvě možnosti, jak integrovat čtečku otisků prstů. Méně častým řešením je použití ultrazvuku. Nejrozšířenější je optické snímání, kdy je pod displejem umístěna malá kamera, která se stará o zaznamenání otisku.

ZTE co nevidět představí mobil s kamerou pod displejem [aktualizováno]

Právě druhou jmenovanou technologii použije Huawei, ale její rozšíření na celou plochu displeje bude vyžadovat mnoho kamer pod displejem. Tím se zvýší ale spotřeba energie, na což se chce společnost zaměřit. Dle informací dojde na použití pokročilých algoritmů, aby došlo k využití jen těch senzorů, které jsou zapotřebí. Huawei ale chystá ještě jednu technologii pro nově displeje.

Huawei all screen fingerprint unlock patent 1000x549 1000x549x

Zdroj: gizmochina.com

I tato společnost pracuje na integraci přední selfie kamery pod displej. Dle vyjádření je cílem přinést obě technologie současně v rámci jednoho zařízení. Bohužel nebyl stanoven ani přibližný termín, kdy máme očekávat smartphone, u kterého bude schovaná přední kamera a zároveň celá plocha displeje bude sloužit jako jedna velká plocha pro snímání otisků prstů.

Zdroje: gizmochina.com, gizmochina.com, androidauthority.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Roman Dostál

24. 8. 2020, 7:01

Xiaomi redmi note 9

A k čemu jsou ty čtečky v displeji dobré ? Mám mobil za 23 tisíc a čtečka v displeji mně naštve několikrát denně, u mobilu za pár korun čtečka na zádech fungovala perfektně a ihned. Pokud někdo víte o dobře vybaveném telefonu ( Android 10, procesor, displej, paměť, baterie, dual sim ) se čtečkou vzadu, dejte sem, prosím, tip, rád si ho koupím. Obávám se však, že takový už neexistuje.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat