Chytré hodinky se letos prodávají jako po másle

Chytré hodinky se letos prodávají jako po másle
2020-08-27T06:35:10+02:00
• 27. 8. 2020

Navzdory celosvětové zdravotnické krize v důsledku COVID-19 zaznamenaly prodeje chytrých hodinek zdravý růst. Podle agentury Counterpoint Research tvořily modely Apple, Garmin a Huawei v prvních šesti měsících roku 2020 téměř 70 % celkových tržních příjmů. Apple Watch nadále dominují trhu s více než 50% podílem na trhu, tj. o 7 % více než ve stejném období v loňském roce. 

Chytré hodinky zažívají skvělé období

„V první polovině roku 2020 bylo dodáno téměř 42 mil. chytrých hodinek. Poptávka tedy neustále roste, protože uživatelé/zákazníci chtějí stále více sledovat své zdraví.“

V období, kdy lidé po celém světě byli nuceni zůstat v karanténě, mnoho spotřebitelů začalo upřednostňovat péči o své zdraví. Místo mobilního telefonu se rozhodli zakoupit si chytré hodinky či chytrý náramek. Meziročně prodeje chytrých hodinek vzrostly v Indii o 57 %, Evropě o 9 % a ve Spojených státech o 5 %. 

Chytré hodinky

Zdroj: XDA-Developers

V Číně a na dalších asijských trzích byly populární hodinky Huawei Watch GT2. Naopak v Evropě byly populární Garmin Forerunner a Fenix, jejich prodeje vzrostly o 31 %. Je sice pravda, že Garmin a Huawei v první polovině letošního roku mají dohromady 17,7 % globálních výnosů (Apple má 51,4 %), i přesto obě firmy dosáhly dobrých prodejních čísel. 

Chytré hodinky

Zdroj: XDA-Developers

Ve statistikách společnosti Counterpoint Research jsou také zmíněny Amazfit, Xiaomi, Fitbit, Mobvoi a Suunto, ale jejich tržní podíly jsou ve srovnání s Apple Watch zanedbatelné. Nicméně Amazfit i Xiaomi zveřejnili slušné prodejní statistiky, meziročně došlo k nárůstu o 51 a 47 %. 

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat