Brandz odhalil 50 nejlepších značek z Číny

Brandz odhalil 50 nejlepších značek z Číny
2020-08-01T19:45:18+02:00
• 2. 8. 2020

Zdroj: Counterpointresearch.com

Analytická společnost Brandz oživila žebříček nejlepších značek původem z Číny. Do nejnovějšího výčtu se dohromady vešlo 50 převážně technologických firem. To nijak nepřekvapí, protože se Spojenými státy je Čína nepochybně centrem moderních technologií. Zástupci okupující přední příčky možná ani nikoho nezaskočí a nejeden z vás vlastní minimálně jeden výrobek v domácnosti nebo momentálně využívá jejich nabízenou službu.

Výrobním závodům odzvonilo

Čína byla velmi dlouhou dobu považována za příležitost k velmi levné výrobě výrobků pro velké zahraniční firmy, ale to už nějakou dobu rozhodně neplatí. První místo patří firmě Huawei a pronásleduje jej Lenovo, která posiluje svoje místo nejen díky vlastněné značce Motorola či IBM. Třetí příčku v seznamu zastupuje Alibaba, kde významnou roli hraje například hojně oblíbený obchod AliExpress.

Bramborovou pozici získala společnost ByteDance a neznámější službou z portfolia je sociální síť TikTok. Dále můžeme zmínit Xiaomi na pátém místě, Hisense okupující sedmou pozici či osmé OnePlus, které mimo jiné patří mobilní značky Oppo a Vivo. Mobilní příslušenství značce Anker vyneslo 11. příčku, zatímco DJI se známými drony skončilo na 14. místě. Nakonec můžeme zmínit 16tou firmu Tencent s populární aplikací WeChat.

Brandz čína 50 2020 2048x1377x

Zdroj: Gizmochina.com

Zdroj: gizmochina.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat