Dotekomanie.cz

Asus představil Zenfone 7 a Zenfone 7 Pro

ASUS ZenFone 7 Feature Image 1 1200x800x

Zdroj: XDA Developers

Nějakou dobu se spekulovalo o nadcházející novince od Asus. Dnes jsme se dočkali uvedení rovnou dvou modelů Zenfone 7 a Zenfone 7 Pro. Jedná se o dosti podobná zařízení a ani znalec by jen tak oba modely nerozeznal. Změny jsou spíše uvnitř zařízení. Novinky nabízí stejnou vychytávku jako minulý rok u Zenfone 6, tedy otočný modul s foťáky.

Opět s otočnou kamerou

Asus se chlubí, že zapracoval na motorizovaném modulu s foťáky a měl by být preciznější. Kromě toho jsme se dočkali rovnou tří foťáků. Hlavní nabízí 64 MPx a slouží pro běžné focení, byť si poradí i s 8K videem. Druhý 12MPx slouží pro pořizování širokoúhlých záběrů a třetí nabízí 8MPx a trojnásobný optický zoom. Tyto specifikace jsou společné pro oba modely, jen verze Pro nabízí u hlavního a zoom foťáku navíc optickou stabilizaci obrazu.

Zdroj: XDA Developers

Další rozdíl najdeme u procesorů, kde Zenfone 7 je vybaven Snapdragonem 865 a Zenfone 7 Pro nabízí Snapdragon 865+. Poslední změna je u velikosti úložiště, kde Pro varianta nabízí 8 GB RAM a 256 GB prostoru pro data. Letos se do nabídky nedostala verze s 512 GB. Asus asi vzal trochu zpátečku v tomto ohledu.

Co se týče ostatních specifikací, jsou stejné pro oba modely. Displej má 6,67 palců s Full HD+ rozlišením. Ačkoliv byla použita technologie AMOLED, tak samotná čtečka otisků prstů si našla umístění na boční straně. Mobil dále nabízí například stereo reproduktory. O energii se stará baterie s kapacitou 5000 mAh a možností až 30W nabíjení. Konektor na sluchátka nehledejte a ani odolnost vůči vodě. V podstatě novinky jsou jen vylepšené verze loňského modelu, ale již nepřináší nic navíc, čím by ještě více zaujaly.

Zdroj: XDA Developers

Specifikace Zenfone 7 a Zenfone 7 Pro

Základní verze má nastavenou cenu v přepočtu na 16 620 Kč, verze Pro pak přijde na cca 21 153 Kč. Nyní si musíme počkat na bližší informace kolem dostupnosti na českém trhu.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version