Dotekomanie.cz

Adobe Photoshop pro iPad přináší dva nové nástroje

Adobe Photoshop

Zdroj: Adobe

Když společnost Adobe ke konci loňského roku uvedla Photoshop pro iPad, zavázala se, že bude pravidelně poskytovat aktualizace a přidávat tak chybějící funkce, které jsou k dispozici v desktopové verzi. Jak firma slíbila, tak i plní. Dočkali jsme se dalšího instalačního balíčku přinášející funkce z desktopové verze.

Adobe Photoshop podporuje nové nástroje 

Adobe plní svůj slib a přináší aktualizaci pro svou tabletovou verzi Photoshopu, která zavádí vylepšený okrajový kartáč a nástroj pro otáčení plátna. Vylepšený kartáč umožňuje mnohem přesnější výběr obrazu na iPadu pro složitější objekty, jako jsou vlasy a srst.

Zdroj: MacRumors

To pomáhá dosáhnout realistických, profesionálních výběrů objektů se směsí ostrých a měkkých hran.  Rozhraní aplikace bylo sice zjednodušeno pro použití s dotykovým displejem, Adobe však tvrdí, že nástroje přináší stejné výsledky jako desktopová verze. 

Zdroj: MacRumors

Mezitím nástroj otáčení plátna umožňuje uživatelům otáčet plátno, na kterém pracují, a to pomocí gesta otáčení dvěma prsty, jež lze současně přiblížit a oddálit. Otáčení se může použít na 0, 90, 180, 270 stupňů, přičemž je možné otáčení resetovat rychlým gestem. V nabídce Nastavení -> Dotyková nabídka lze zapnout/vypnout otočení i přichycení.

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version