Telegram zvyšuje limit, přidává funkce na videa a další novinky

Telegram zvyšuje limit, přidává funkce na videa a další novinky
2020-07-27T16:30:38+02:00
• 27. 7. 2020

Zdroj: Telegram

U mnoha aplikací a komunikačních platforem se dočkáme jedné novinky po druhé, ale takový Telegram vždy představí hned několik nových funkcí najednou. Dnes jsme se opět dočkali dalšího seznamu vylepšení, přičemž se společnost zaměřila spíše na práci s videi, ale jsou zde i jiná vylepšení.

Videa na Telegramu

Jakoby se tentokrát vývojáři soustředili na využití videí. V první řadě je nově možné použít videa místo profilové fotografie. Zabudovaný je jednoduchý editor, kde si vystřihnete konkrétní pasáž a ta se použije. Editor jako takový se naučil několik triků, jak vylepšit obraz, respektive jej retušovat. Nabízí se například tedy vyhlazení pleti. Aby toho nebylo málo, tak editor na videa dokáže s obsahem rotovat a také video oříznout.

Screenshot 20 432x699x Screenshot 19 432x832x

Zdroj: Telegram

Další užitečná novinka se týká velikosti zasílaných souborů. Už od roku 2014 je limit nastaven na 1,5 GB, ale nově je možné zaslat až 2GB soubory. Sice se jedná o menší navýšení, ale může se hodit. Vylepšení se dočkala i aplikace pro počítače, kde je nově možnost přepínání uživatelských účtů. Limit je nastaven ale na tři účty, které mohou být stále online a přihlášené.

Díky funkci lidí v okolí se sice můžete bavit s kýmkoliv, ale funkcionalita jako taková se může stát otravnou. V rámci nastavení soukromí lze nově zvolit, že nové chaty od lidí, které nemáte v kontaktech, se dostanou automaticky do archivovaných a budou ztišeny. Všechny jsou následně dostupné v sekci archivovaných chatů.

Samozřejmě se myslelo i na další drobnosti, jako je například mini náhled zaslaného obrázku v rámci seznamu konverzací. Takto minimálně dostanete přibližnou představu, co je vám zasíláno. Poslední vylepšení najdeme například u emoji, kde došlo na rozšíření o animované typy.

4c6ea0bade20a0bfed 1125x456x

Zdroj: Telegram

Zdroje: telegram.org, neowin.net

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat