Sony přináší podporu focení do RAW pro Xperii 1 II v nové aktualizaci

Sony přináší podporu focení do RAW pro Xperii 1 II v nové aktualizaci
2020-07-29T15:00:20+02:00
• 29. 7. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

3

Sony letos představilo nový top model s názvem Xperii 1 II (recenze) a ještě více se v něm zaměřuje na fotografické funkce z jejich fotoaparátů Aplha. O to více jsme byli překvapeni při nedávném testování, že novinka neuměla fotit do formátu RAW. To se ale naštěstí již mění, japonský výrobce vydává aktualizaci přinášející právě tuto funkci.

Xperia 1 II už umí fotit do RAW

Nová aktualizace s označením 58.0.A.3.88 o velikosti pouze 75 MB přináší právě podporu focení do formátu RAW, a to v aplikaci Photo Pro. Na výběr zde máte možnost fotit jen do RAW, do RAW a JPEGu zároveň a nebo jen do JPEG. Kromě toho nová aktualizace obsahuje bezpečnostní záplatu z července 2020.

gsmarena 002 1200x514x gsmarena 003 1200x513x

Zdroj: GSMArena.com

A to je vše, nic dalšího update nepřináší. Je škoda, že Sony třeba neimplementovalo samostatný noční režim, který tomuto modelu chybí. Ale třeba se dočkáme v nějaké z dalších aktualizacích. Mezitím si můžete přečíst recenzi na Xperii 1 II, kterou jsme před pár týdny vydali.

RECENZE: Sony Xperia 1 II – fotografův sen

Zdroj: gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Bolo by dobré, ak sa bude niekedy dat, zverejnit nejaku tu tabulku o predajnosti Sony telefonov. Ludia, ktory si tieto telefony kupili, ich chvalia a spokojny.

jaromir sladek

29. 7. 2020, 21:39

Prodejnost Sony telefonů bývala vždy vysoká – dříve. Měl jsem jich dost /nebo v mé rodině/. Nejlepší /na tehdejší dobu/ byl Sony Ericsson P910, to byl poměrně revoluční telefon, na ten vzpomínám rád. Pak přišel průser – opět pouze Sony, jako první byl Sony xperia, a to byla naprostá tragedie, drahý, špatný displej, výdrž 10 hodin, přehříval se, problémy se softwarem atd., no nicméně jsem ještě asi dva zkusil Z compact a ještě jeden, už si nevzpomínám na označení, a taky nic extra, kromě ceny :-). Po všech těchto špatných zkušeností už jedu jen Samsung, iPhone /toho jsem ale také vyřadil, není to žádný zázrak, poměr výkon/cena je velice mizerný/, teď už skoro rok a půl mám Huawei P30 pro, a zatím nejlepší telefon po všech stránkách. P40 si už ale nekoupím díky absenci google aplikací, takže se vrátím k Samsungu. Zpět k Sony, určitě to nebude špatný telefon, ale na současné špičky nemá, pouze cenou :-) Prodeje budou mizerné. Říkám to s lítostí, protože Sony byla moje A1 značka, ale v osmdesátých a devadesátých letech, teď už toho doma od Sony moc nemám a mít nebudu, jsou lepší značky a lepší výrobky.

jaromir sladek

29. 7. 2020, 16:04

Vyšší střední třída co neumí moc fotit, navíc zabité cenou. Klasika od Sony. Myslím že toto je labutí píseň mobilní divize Sony. Takhle před pár lety zabili divizi Vaio.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat