Dotekomanie.cz

LG Velvet v LTE verzi oficiálně, je levnější

MC Velvet AuroraGray 01 Sleek Minimal Design Desktop B 1600x675x

Zdroj: LG

Spekulovalo se, že bychom se mohli dočkat modelu LG Velvet jen v LTE verzi, tedy bez podpory sítí páté generace. Důvod je poměrně jednoduchý, 5G ještě není dost rozšířeno, tak je poměrně zbytečné nabízet o něco dražší model na trzích, kde je dostupná jen LTE síť. Bez nějakého většího představení, došlo na uvedení LG Velvet v LTE variantě v Německu.

LG Velvet jen s LTE

Původní model byl představen na konci dubna, přičemž jsme mohli pozorovat, že poměrně zaujal. Míří i na český trh s podporou 5G sítí, přičemž doporučená maloobchodní cena byla stanovena na 18 350 Kč. Jedná se o vyšší sumu, ale není to nic neobvyklého na 5G mobil.

Specifikacemi se spíše řadí do vyšší střední třídy a oproti konkurenci nabízí některé zajímavé vlastnosti. LTE verze představená v Německu je takřka totožná, aspoň na první pohled. Došlo v podstatě k vyjmutí 5G antén, respektive k jejich výměně. Jediná větší obměna je u procesoru a velikosti operační paměti. Místo Snapdragonu 765G je zde použit starší top model Snapdragon 845 z roku 2017. Sice se jedná o starší procesor, i tak stále nabízí dostatek výkonu, i na aktuální herní pecky. Operační paměť byla snížena o 2 GB na 6 GB.

Zdroj: LG

Vše ostatní zůstává stejné, až tedy na cenu. V Německu novinka přijde na 499 eur, což je v přepočtu přibližně 13 000 Kč. Pokud vám tedy nezáleží na 5G a mobil zaujal, můžete ušetřit. Zatím ale nevíme, jestli novinka zavítá na náš trh.

Specifikace LG Velvet LTE

Zdroj: phonearena.com

Exit mobile version