Google rozvolňuje pravidla u Android Enterprise

Google rozvolňuje pravidla u Android Enterprise
2020-07-03T16:30:05+02:00
• 3. 7. 2020

Zdroj: Google

Google má na svém kontě několik programů, které mají napomoci smartphonům se systémem Android. Jeden z nich se jmenuje Android Enterprise a zaměřuje se zejména na využití mobilů ve firmách. Díky této certifikaci společnosti mají jasnou představu, jak dlouho bude zařízení udržované aktuální a co vlastně očekávat. K dnešnímu dni dostalo certifikaci Android Enterprise 8 559 modelů. Zřejmě se ale chystá změna v podmínkách, která je na první pohled náznak uvolnění pravidel.

Nechť žije konkurenční prostředí

Google stanovil pravidla v rámci Android Enterprise, která musí výrobci splňovat. Například museli vydávat bezpečnostní záplaty systému do devadesáti dnů od data vydání, nebo zajišťovat bezpečnostní aktualizace po dobu tří let. V uniklém dokumentu se ale uvádí, že tato lhůta byla zkrácena na 30 dnů, ale společnost neinformovala veřejnost. Zřejmě se to dozvěděli jen výrobci dodávající mobily se systémem Android 10.

Android badge 1100x420x

Zdroj: Google

Nadcházející Android 11 ale asi bude mít trochu rozvolněná pravidla. Konkrétně firmy nebudou muset vydávat bezpečnostní aktualizace do 90 ani 30 dnů od vydání Googlem. Toto a několik dalších požadavků bylo nahrazeno v podstatě transparentností.

Pakliže dokument bude schválen v současném uniklém znění, budou muset výrobci u mobilů se systémem Android 11 na svých stránkách uvádět, kdy bude vydána poslední bezpečnostní aktualizace a jaká je aktuálně dostupná. Také bude muset výrobce uvést, s jakou verzí přišel na trh.

Sice na první pohled to vypadá, že Google povolil pravidla, ale ve skutečnosti dává v rámci programu Android Enterprise nové konkurenční prostředí. Zřejmě se očekává, že se firmy budou předhánět v tom, jak často aktualizují a co vše dělají navíc a lépe než konkurence. Jen upozorňujeme, že Android Enterprise se týká spíše nákupů mobilů do firem, ale může to mít pozitivní efekt i na běžný trh.

Zdroje: androidpolice.com, xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat