Garmin představil chytré hodinky se solárními panely

Garmin představil chytré hodinky se solárními panely
2020-07-13T16:30:47+02:00
• 13. 7. 2020

Zdroj: Garmin

3

Chytré hodinky jsou fantastickým nástrojem omezeny svou velikostí a tím i výdrží na jedno nabití. Neexistuje příliš modelů, které by dokázaly nabídnout plnohodnotné funkce a výdrž baterie na několik měsíců. V současnosti nacházíme jednodenní, maximálně dvoudenní hodinky. Filozofie společnosti Garmin je odlišná a v minulosti nabídla několik modelů, které dokázaly nabídnout skvělé specifikace a dlouhou výdrž na jedno nabití. 

Garmin představuje řadu novinek

Kromě toho nyní Garmin začíná sázet na solární technologii, protože představil hned trojici nových hodinek. Ty nabízí zmíněné zabudované solární panely zaručující dramaticky prodlouženou výdrž baterie. Alespoň takovým způsobem Garmin hodinky demonstruje. 

Hezky popořadě. Dočkali jsme se Fenix 6S a 6S Pro, které nabízí solární panely. U běžných 6S získáte výdrž v podobě devíti dnů. Se solární technologií jej můžete prodloužit o další den a půl. 6 Pro Solar pak posouvá výdrž baterie na 14 dní a se solárními panely dohromady na 16 dní.

Garmin

Zdroj: Engadget

Všechny modely také získávají nové režimy pro surfování, jízdu na horských kolech a indoor lezení. Kromě toho je zde nový aklimatizační widget sledující vaši aktuální nadmořskou výšku, kterou porovná s pulsní oxygenací. Pokud tedy budete lézt na horu, vaše hodinky vám řeknou, jak dobře dýcháte při vyšší nadmořské výšce. 

Řada hodinek pod názvem Instinct se dočkala také nových modelů. Konkrétně jsme se dočkali trojice nových solárních modelů Instinct Solar, Instinct Solar Surf Edition a Instinct Solar Tactical Edition. V tomto případě Garmin tvrdí, že při aktivaci úspory baterie mohou hodinky fungovat téměř neurčitě bez nabíjení. V podstatě jste schopni hodinky používat na jedno nabití až 50 dní. 

Poslední novinkou na seznamu jsou nové hodinky Tactix Delta. Samozřejmě se jedná o vojenský model, který ocení především lidi v aktivní službě. Všechny nové zmíněné modely jsou nyní k dispozici, ceny startují na 400 amerických dolarech (cca 9 500 Kč bez DPH). Nejdražšími hodinkami jsou Tactix Delta, stojí více než 26 000 Kč. 

Zdroj: engadget.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Klein

15. 7. 2020, 15:47

Fénix 6 vyšly už asi před rokem…. To je opravdu aktuální článek.

Robert Berkes

14. 7. 2020, 21:36

To je sice pěkné, garmin si musí platit takovou reklamu za článek o „neskutečné“ výdrži pomocí solárního panýlku a já mám Polar vantage M nabito před osmi dny, měření tepu zaplé, notifikace chodí a mám baterku na 68%. A to jsem ještě snad nenašel článek který by dal Polaru aspoň trochu prostoru, asi to Polar ani nepotřebuje. Garmin není špatný, ba naopak ale, já bych neměnil ani za nic.

SticklerStickleru

13. 7. 2020, 16:43

no už mám na ně zálusk! :)

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat