Android – do notifikací míří možnost vytvoření upomínky

Android – do notifikací míří možnost vytvoření upomínky
2020-07-26T20:30:46+02:00
• 27. 7. 2020

Zdroj: Google

Android 10 přinesl několik zajímavých novinek, přičemž mezi jedny ty chytřejší můžeme započítat návrhy u notifikací. Už se vám možná stalo, že u nějaké notifikace se nabízelo tlačítko navíc. Například vám kontakt přes nějakou komunikační platformu poslal adresu a v notifikaci se objevila navíc možnost otevření v Google Mapách. Nabízí se ještě několik možností a vypadá to, že Google začíná rozšiřovat další, o něco chytřejší.

Notifikace a upomínky

Už nyní lze odložit jakoukoliv notifikaci v systému Android na pozdější dobu, ale možností není mnoho. Občas by bylo lepší vytvořit upozornění s lepšími možnostmi. Na tuto variantu se zaměřili vývojáři v Googlu a začínají testovat nový návrh pro notifikace, kdy se vám nabídne vytvoření upozornění skrze podporovanou aplikaci. Jakmile systém rozpozná z notifikace, že je obsažen úkol (třeba: Kup to v pondělí), nabídne tlačítko pro vytvoření upomínky.

android notification smart action 1 1440x3040x android notification smart action 8 1440x3040x android notification smart action 9 1440x3040x

Zdroj: androidpolice.com

V tuto chvíli jsou asi podporovány jen služby Google Úkoly a Google Keep. Jiné zatím nejsou podporovány. Na druhou stranu se podařilo novinku spatřit jen u notifikací jako Telegram a WhatsApp, aplikace Zprávy od Googlu zatím není podporovaná.

Pakliže kliknete na vytvoření upomínky, předvyplní se úkol textem z dané zprávy. Novinku se nám nepodařilo otestovat, asi není ani jedno redakční zařízení zařazeno do testování. Navíc asi bude platit omezení na angličtinu, ale tím si nejsme zcela jistí. Snad Google rozšíří podporu nejen v jazyce, ale také u podporovaných aplikací.

Zdroj: androidpolice.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat