Xiaomi Mi Smart Band 5 dostane češtinu v říjnu aktualizováno

Xiaomi Mi Smart Band 5 dostane češtinu v říjnu [aktualizováno]
2020-08-05T13:25:06+02:00
• 5. 8. 2020

Zdroj: Xiaomi

5

Aktualizováno 5. 8.

V polovině července jsme vás informovali, že nový chytrý sportovní náramek Xiaomi Mi Band 5 bude u nás dostupný pod označením Xiaomi Mi Smart Band 5. Cena byla stanovena na 1490 Kč. Dnes se konečně dozvídáme, že tato novinka dostane podporu češtiny v říjnu. Pokud jste si jej zakoupili nebo plánujete nákup, budete si muset minimálně dva měsíce počkat na aktualizaci.

Aktualizováno 15. 7.

Před měsícem došlo na představení nového chytrého náramku Xiaomi Mi Band 5, který také uveden pro globální trh pod označením Xiaomi Mi Smart Band 5. Ten se začíná oficiálně prodávat v Česku za doporučenou cenu 1490 Kč. Bohužel nedisponuje NFC technologií.

Xiaomi představilo Mi Band 4C, levný chytrý fitness náramek

Původní článek 11. 6.

Nějakou dobu se spekulovalo o příchodu další generace chytrého fitness náramku Xiaomi Mi Band 5, přičemž se dostal do předprodeje ještě před dnešním oficiálním představení. Novinka nabízí nějaké vylepšení, ale revoluci nečekejte. V podstatě se jedná o původní mírně vylepšený model.

Moc změn se neodehrálo

Xiaomi již delší dobu slaví úspěch s chytrým náramkem Xiaomi Mi Band a lze předpokládat, že se hitem stane i verze Xiaomi Mi Band 5. Ta oproti původním generacím nabízí například magnetické uchycení nabíjecího konektoru, což rozhodně vylepší uživatelskou zkušenost.

Další změna se odehrála u displeje, který je větší. Konkrétně se nabízí 1,1palcový AMOLED panel s rozlišením 126 x 294 pixelů. Je chráněn odolnějším sklem a jeho jas je přibližně 450 nitů. Nechybí standardní fitness funkce jako měření kroků, srdečního tepu a nejrůznější aktivity. Samozřejmostí je měření spánku nebo dlouhé neaktivity.

Xiaomi Mi Band 5 913x646x

Zdroj: Xiaomi

Xiaomi Mi Band 5 nabízí odolnost vůči vodě 5 ATM, i tak nedoporučujeme s náramkem plavat, potápět se nebo skákat do vody. O konektivitu se zde stará Bluetooth 5.0 a existuje i verze s NFC. Nevíme, jestli dojde k rozšíření na globální trh s podporou možnosti bezkontaktního placení. Zatím nepadla ani jedna zmínka, ale vzhledem k tomu, že do Evropy zamíří čtvrtá generace s touto podporou, je pravděpodobné, že se dočkáme Xiaomi Mi Band 5 s NFC i u nás. Jen není známo, kdy se tak stane.

Náramek Xiaomi Mi Band 5 vydrží na jedno nabití 14 dnů, přičemž se dá dostat až na 20 dnů. Cena základního modelu je stanovena v Číně na 189 juanů (cca 624 Kč), s NFC pak přijde na 229 juanů (cca 756 Kč).

Zdroje: fonearena.com, gsmarena.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Jaromir Vanek

1. 11. 2020, 2:36

Je 1 listopadu a Čeština stále není. Czyžová z Xiaomi tvrdila, že v říjnu bude určitě. Když jsem se včera ptal na podpoře Xiaomi přímo, bylo mi řečeno, že Čeština bude, ale neví se kdy. Opět lži. Když je to pro náš trh, tak by měl výrobce vždy Češtinu vložit hned, jako je to u konkurence.

Pavel Panák

21. 7. 2020, 19:27

Je normální, že jsou hodinky zatím jen v angličtině ? Budou v CZ ? Díky za info.

Erik Bezeréti

15. 7. 2020, 18:44

Není žádný důvod přecházet z Mi Band 4.

Má barometr nebo nemá barometr?
Někde jsem četl že má mít barometr a tady ani zmínka…

Přemysl Vaculík

VIP 11. 6. 2020, 12:53

Oficiální stránky nic takového nezmiňují.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat