Dotekomanie.cz

watchOS 7 přináší konečně nativní sledování spánku

watchOS 7.6

Zdroj: Dotekomanie.cz

Apple dnes kromě hlavní bašty v podobě iOS 14 a iPadOS 14 představil také novou verzi operačního systému pro chytré hodinky Apple Watch s názvem watchOS 7. Zde je hlavní novinkou především sledování spánku.

Nový watchOS 7 ve znamená spánku a sportu

Hlavní novinkou je sledování spánku. Místo toho abyste své Apple Watch odložili v noci do nabíječky si je tak ponecháte na spaní. Díky tomu získáte přesné informace o kvalitě vašeho spánku. Ty si pak můžete prohlédnout také v iPhonu.

Zdroj: The Verge

Když jdete do postele tak se vám automaticky vypne zobrazování ciferníku. Hodinky se také automaticky naučí detekovat mytí rukou a změří vám jeho čas.

Nově dostanete širší nastavení ciferníků včetně nových vzhledů. Budete mocii použít jednu aplikaci v ciferníkuu klidně vícekrát.

Zdroj: The Verge

Face Sharing je pak nová funkce pro sdílení a stahování ciferníků. Jedná se ale spíše o nastavení konkrétního ciferníků, jeho barev a widgetů než přímo nových vzhledů.

Aplikace Mapy dostala pokročilejší možnosti navigace včetně třeba pokynu „vyjděte schody“.

Zdroj: The Verge

Fitness je samozřejmě prioritou hodinek. Proto v nové verzi přidávají další sporty jako například tanec. Pokročilejší jsou také tréninky na posilování a další činnosti. Activity aplikace v iPhonu se vám pak přejmenuje na Fitness.

Zdroj: The Verge

Kompatibilita

watchOS 7 vyžaduje iPhone 6s a novější s iOS 14 a jeden z modelů Apple Watch níže. Apple tak přestává podporovat Apple Watch Series 2 a starší.

Exit mobile version