Twitter se pokusí donutit přečíst článek před retweetnutím

Twitter se pokusí donutit přečíst článek před retweetnutím
2020-06-11T08:00:39+02:00
• 11. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Svět se zrychluje stejně jako dění na internetu. Možná jste si všimli, že někteří uživatelé komentují obsah ještě před tím, než si přečtou například celý článek. Případně rovnou přesdílí příspěvek bez toho, aby si přečetli obsah k němu přiložený. V podstatě někteří uživatelé reagují jen na bázi nadpisů, přičemž ty samotné mohou být hodně zavádějící a nepřesné. Twitter nyní testuje způsob, jak omezit sdílení obsahu, o kterém nic nevíte.

Twitter a přesdílení

Ačkoliv se Twitter za poslední dobu hodně změnil, stále se jedná o sociální síť, kde není nějak moc prostoru pro rozsáhlejší texty. Nabízí se několik možností, ale uživatelé spíše nechávají obsah velmi krátký. Když je v takovém příspěvku navíc i odkaz na článek nebo jiný obsah, tak někdy krátké sdělení v tweetu zapříčiní virální sdílení, a to i v případě, že uživatelé nečetli článek.

Twitter oficiálně ohlásil, že začíná testovat funkci, která by měla vyzvat uživatele, aby si první přečetl nebo prohlédl přiložený odkaz, než přesdílí tweet. Zatím není jasno, jak taková výzva vypadá, ale zřejmě se bude jednat o drobné upozornění, které bude moci uživatel jen odkliknout a případně pokračovat v činnosti.

Screenshot 1 795x405x

Zdroj: Twitter

Sociální síť tak jen bude reagovat v případě, pokud nezaznamená, že došlo k otevření odkazu. Tyto události sleduje velmi dlouho a nyní je zde v podstatě nástroj, který by mohl omezit šíření senzachtivých tweetů. Možná dojde na omezené šíření nepřesných informací, případně zavádějících. Jestli se novinka dostane mezi všechny uživatele později, není známo. Bude záležet, jak dopadne testování.

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat