TSMC brzy zahájí výrobu 3nanometrového procesoru

TSMC brzy zahájí výrobu 3nanometrového procesoru
2020-06-14T19:30:37+02:00
• 14. 6. 2020

Zdroj: TSMC

Dlouholetý výrobní partner Applu, společnost TSMC, je na velmi dobré cestě začít vyrábět čipy pomocí nové 3nanometrové technologie. Výroba by měla být zahájena v roce 2022, přičemž již nyní TSMC pracuje na zdokonaleném 5nanometrovém výrobním procesu. 

TSMC je na velmi dobré cestě

Stejně jako ostatní výrobci i dodavatel Applu pracuje na vývoji procesorů s menšími úrovněmi nanometrů. Jedna z částí výzkumu se dokonce týká 3nanometrové výroby. Konkrétně pro tento proces nyní společnost staví speciální výrobní linky, které budou uzpůsobeny výrobním parametrům 3nanometrového procesoru. 

TSMC

Zdroj: AppleInsider

První výroba dle DigiTimes započne již v průběhu příštího roku, přičemž ve druhé polovině roku 2022 bude zahájena hromadná výroba. Pokud tedy vše půjde dle plánu, procesor pod názvem A16 bude vyroben pomocí 3nanometrové technologie. 

Pro současné 5nanometrové procesory firma spustila hromadnou výrobu, ale již nyní pracuje na vylepšených verzích. Produkce procesorů pro letošní iPhone 12 byla již zahájena, přičemž Apple podal TSMC další objednávku, která navýší současný odběr. Apple totiž očekává mnohem větší zájem o iPhone 12, než tomu bylo začátkem letošního roku.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat