Dotekomanie.cz

Trhu s wearables se v době COVID-19 velmi dařilo

wearables

Zdroj: Dotekomanie.cz

Prodej chytrých telefonů a tabletů v prvním čtvrtletí letošního roku zažil drsnou srážku s realitou. Špatná prodejní čísla má na svědomí samozřejmě probíhající pandemie COVID-19, která zasáhla všechny trhy na světě. Situace nutila výrobce nejen omezovat výrobu a odložit uvedení produktů, ale finanční nejistota zákazníky odradila od nákupu nových zařízení. Zajímavé je, že tento trend se netýká nositelného příslušenství, do kterého spadají chytré hodinky a podobně. Podle zprávy IDC zaznamenaly firmy Xiaomi, Apple, Samsung a Huawei v prvním čtvrtletí letošního roku výrazný růst v segmentu wearables. 

Wearables kategorie zaznamenala skvělý růst

Podle analytické zprávy vzrostly celosvětové dodávky nositelných zařízení v prvním čtvrtletí o 29,7 % – v porovnání s loňským rokem. Celkový počet prodaných kusů pak činil 72,6 mil. Růst byl ale neúměrně rozptýlen do různých kategorií v segmentu wearables. Fitness náramky a bezdrátová sluchátka překonaly prodej chytrých hodinek.

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jen kategorie fitness náramků zaznamenala v prvním čtvrtletí 2020 nárůst o 16,2 %, především díky novým produktům, jako Fitbit Charge 4 a nízkým cenám od Xiaomi a Huawei. Naopak bezdrátová sluchátka vzrostla o velmi působivých 68,3 %, přičemž na celkovém podílu přidala 54,9 %. 

Pojďme se podívat na jednotlivé brandy, tedy značky. Apple si i nadále drží pozici lídra v segmentu wearables, kde zaujímá 23,9% podíl. V prodejních číslech jde o 21,2 mil. kusů za Q1 2020. Na místě druhém se pak umístila čínská společnost Xiaomi se 7,3 mil. prodanými fitness náramky a chytrými hodinkami. Na bronzovou medaili má nárok jihokorejský Samsung, který v tomto čtvrtletí zaujal 74 % ze všech dodávek. Jedná se o slušný nárůst, neboť v Q1 2019 se jednalo o 58,9 %. Samsung dodal přes 4 mil. kusů Galaxy Buds a Galaxy Buds+. Huawei a její značka Honor obsadila bramborové čtvrté místo, neboť dodala 8,1 mil. kusů. 

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version