Trhu s wearables se v době COVID-19 velmi dařilo

Trhu s wearables se v době COVID-19 velmi dařilo
2020-06-01T21:44:45+02:00
• 2. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Prodej chytrých telefonů a tabletů v prvním čtvrtletí letošního roku zažil drsnou srážku s realitou. Špatná prodejní čísla má na svědomí samozřejmě probíhající pandemie COVID-19, která zasáhla všechny trhy na světě. Situace nutila výrobce nejen omezovat výrobu a odložit uvedení produktů, ale finanční nejistota zákazníky odradila od nákupu nových zařízení. Zajímavé je, že tento trend se netýká nositelného příslušenství, do kterého spadají chytré hodinky a podobně. Podle zprávy IDC zaznamenaly firmy Xiaomi, Apple, Samsung a Huawei v prvním čtvrtletí letošního roku výrazný růst v segmentu wearables. 

Wearables kategorie zaznamenala skvělý růst

Podle analytické zprávy vzrostly celosvětové dodávky nositelných zařízení v prvním čtvrtletí o 29,7 % – v porovnání s loňským rokem. Celkový počet prodaných kusů pak činil 72,6 mil. Růst byl ale neúměrně rozptýlen do různých kategorií v segmentu wearables. Fitness náramky a bezdrátová sluchátka překonaly prodej chytrých hodinek.

wearables

Zdroj: Dotekomanie.cz

Jen kategorie fitness náramků zaznamenala v prvním čtvrtletí 2020 nárůst o 16,2 %, především díky novým produktům, jako Fitbit Charge 4 a nízkým cenám od Xiaomi a Huawei. Naopak bezdrátová sluchátka vzrostla o velmi působivých 68,3 %, přičemž na celkovém podílu přidala 54,9 %. 

Pojďme se podívat na jednotlivé brandy, tedy značky. Apple si i nadále drží pozici lídra v segmentu wearables, kde zaujímá 23,9% podíl. V prodejních číslech jde o 21,2 mil. kusů za Q1 2020. Na místě druhém se pak umístila čínská společnost Xiaomi se 7,3 mil. prodanými fitness náramky a chytrými hodinkami. Na bronzovou medaili má nárok jihokorejský Samsung, který v tomto čtvrtletí zaujal 74 % ze všech dodávek. Jedná se o slušný nárůst, neboť v Q1 2019 se jednalo o 58,9 %. Samsung dodal přes 4 mil. kusů Galaxy Buds a Galaxy Buds+. Huawei a její značka Honor obsadila bramborové čtvrté místo, neboť dodala 8,1 mil. kusů. 

Zdroj: xda-developers.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat