Prodeje: tablety letos zažijí prudký pokles tržeb

Prodeje: tablety letos zažijí prudký pokles tržeb
2020-06-05T16:12:43+02:00
• 6. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Výzkumná společnost Canalys předpovídá v letošním roce prudký pokles prodeje počítačů a tabletů. Nikoho nepřekvapí, že tento pokles má na svědomí hospodářská recese způsobená globální pandemií COVID-19. 

Prodeje letos půjdou do kytek

Už v prvním čtvrtletí došlo k poklesu dodávek počítačů přibližně o devět procent. Analytická společnost Canalys předpokládá mírné zotavení prodejů ve druhém a třetím čtvrtletí, přičemž se očekává, že dodávky budou meziročně sníženy. 

Prodeje

Zdroj: Dotekomanie.cz

Dále se počítá s tím, že prodeje počítačů a tabletů dosáhnou do konce letošního roku 367,8 mil. kusů, což představuje celkový pokles o sedm procent z původních 395,6 mil. kusů z loňského roku. Zejména Apple by mohl zaregistrovat nižší prodeje u svých iPadů, protože jej nyní budou zákazníci považovat za nepodstatný nákup. 

„Pokud ekonomika neukáže výrazné známky zotavení do čtvrtého čtvrtletí letošního roku, očekáváme, že se zákazníci do konce roku vzdálí od výdajů na nepodstatná zařízení, jako jsou tablety od Applu. Očekáváme, že zotavení prodejů v USA nastane až v roce 2020, kdy trhy meziročně poroste o čtyři procenta.“

Podle zprávy firmy Gartner je také zřejmé, že v prvním čtvrtletí 2020 pokles prodej iPhonu o osm procent. To není tak špatné, neboť konkurenční značky zažily mnohem prudší pokles tržeb.

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat