Dotekomanie.cz

Obchod Play (ne)ukáže notifikace o aktualizovaných aplikacích [aktualizováno]

Obchod Play

Zdroj: Google, Doteomanie.cz

Aktualizováno 29. 6.

Před půl rokem Google jednoduše odstranil upozornění z Obchodu Play ohledně aktualizovaných aplikací. V podstatě jste se nedozvěděli, pokud došlo ke stažení a nainstalování nové verze jakéhokoliv titulu. Jen u Chromu to nefungovalo, aspoň ne na redakčních zařízeních. Nová verze Obchodu Play 20.7.16-all [0] [PR] 31754645 ale obsahuje zřejmě návrat k původní funkcionalitě, kdy jste byli informováni o každé aktualizaci. Pravděpodobně Google vrací funkci skrze servery. Zřejmě došlo k vyhodnocení, že se nejednalo o nejlepší rozhodnutí. Otázka je, jestli opět nezmění názor.

Původní článek 15. 1.

Nedávno jsme se dočkali poměrně užitečné novinky v Obchodě Play, díky které má uživatel na jednom místě všechny recenze aplikací, které napsal. Také se zde zobrazují aplikace a hry čekající na hodnocení. Nyní došlo na jednu změnu, které si možná nevšimnete, dokud se nenaštvete. Týká se totiž aktualizací aplikací a her.

Obchod Play a aktualizace

Co se zprvu zdálo jako chyba, se nyní ukazuje jako nová funkce. Aplikace Obchod Play totiž přesává ukazovat notifikaci o provedených aktualizací. Jednoduše se nyní již nedozvíte, co bylo povýšeno na novou verzi skrze upozornění v notifikační liště.

Vzhledem k tomu, že mnoho uživatelů nenastavilo chování aktualizací skrze Obchod Play, tak mnohým se nainstalují nové verze aplikací, ale nebudou o tom informováni. Jednoduše systém provede instalaci aplikace či hry bez toho, aniž by aspoň dal takto vědět.

Sice se nejedná o nějakou zásadní změnu, ale minimálně notifikace svým způsobem upozornila, že na váš čeká nová verze nějaké aplikace. Nyní ale může být uživatel poměrně zmatený, když otevře aplikaci nebo hru a bude ho čekat zcela nové prostředí bez toho, aniž by byl na tuto změnu minimálně upozorněn.

Základní přehled, co bylo aktualizováno, se uživatel dozví až přímo v aplikaci v sekci Moje aplikace a hry, kde je uveden seznam posledních instalací.

Zdroje: androidpolice.com, androidpolice.com

Exit mobile version