iPhone 12 zřejmě nebude mít nabíječku v balení aktualizováno

iPhone 12 zřejmě nebude mít nabíječku v balení [aktualizováno]
2020-07-04T19:35:53+02:00
• 4. 7. 2020

Zdroj: EverythingApplePro video

6

Aktualizováno 4. 7.

V poslední době se spekuluje, že by Apple mohl nabídnout nové iPhony bez nabíječky v balení. Zatím taková informace pocházela od analytika, který má dost často pravdu, ale nebyl zde další náznak, že by se tak stalo. Nyní Apple rozesílá dotazník, kde se konkrétně ptá, co uživatel udělal s nabíječkou, která byla v balení. Možnosti jsou například, že ji uživatel stále má, ale nepoužívá. Případně ji někomu věnoval nebo ji prodal.

EbzR7iBXYAEtw08 828x1792x

Zdroj: 9to5mac.com

Pakliže skutečně v balení nebude nabíječka, bude to jeden z nejodvážnějších kroků Applu. Už nyní jsou zde dva tábory uživatelů. Jedni jsou rozčileni, druzí chválí tento krok, jelikož dojde ke snížení elektroodpadu.

Původní článek 29. 6.

Minulý týden jsme vás informovali, že Apple připravuje nový 20W napájecí adaptér, který by měl dodávat s iPhone 12. Tomu tak ale nakonec nejspíš nebude podle nejnovějších spekulací nejprve od Barclays a nyní také podle velmi dobře informovaného analytika Ming-Chi Kua. Apple má přestat dodávat iPhony s nabíječkou.

Napájecí adaptér si budete muset sami koupit

Již delší dobu se spekuluje o absenci drátových sluchátek EarPods v balení, zatímco absence napájecího adaptéru je vcelku novinka. Právě podle analytika Kua má být nový 20W napájecí adaptér do zásuvky jen volitelné příslušenství k novým iPhonům. Současné 5W a 18W adaptéry se pak mají teto rok přestat vyrábět. Kuo navíc předpokládá odstranění nabíječky také z balení iPhone SE (2.gen), na druhou stranu iPady si svůj 12W adaptér mají ponechat.

Barclays iP12 remove charger earpods 800x450x

Zdroj: Macrumors.com

Odstranění sluchátek a nabíječky v balení iPhone 12 má snížit náklady na výrobu, která letos výrazně vzroste kvůli podpoře 5G sítí. Tímto krokem může Apple zachovat ceny podobné řadě iPhone 11. V balení se má alespoň stále nacházet Lighting kabel s USB-C na druhém konci.

Zdroje: macrumors.com, 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Miroslav Růžička

Redaktor a moderátor na našem YouTube kanálu a nadšenec do moderních technologií, který na našem webu působí již od roku 2013. Mobilní telefony ho ale zajímají již od dětství.

Komentáře

Radek Výtisk

5. 7. 2020, 5:23

2030 Apple začal prodávat krabičku bez Telefonu.

Richard Fabián

30. 6. 2020, 7:54

Hele, když odstranili jack, tak jsme se smáli, že brzy odstraní i konektor na nabíječku a ono se to pomalu blíží, pak to bude o to vtipnější :D

StandaKrotil

29. 6. 2020, 20:49

Milý Honzo, s těmi 60% jsi dost přestřelil. A čtyřmi lety úplně. 4 roky bude v září starý iPhone 7. Ten po premiéře stál v základu 21.190,-. A dnes se prodává za 5tis. Takže nejsi ani na 1/4. Ano, MP.cz a jiní, za něj chtějí třeba 8k. Ale alespoň je na něj nějaká záruka. Ale ani to není 60%. Dokonce ani iphone 8 neprodáš po 3 letech za 60%. A to ani ten, co byl kupován třeba vloni. Sorry, taky fandim applu a mám doma komplet ekosystém, ale zase nebuď uplná iOvce.

Radek Výtisk

29. 6. 2020, 16:04

Na co nabíječku stačí telefon 😄😄

milej denisy hopre, jestli chceš konkurence schopný telefon, koukni na SE2.
Potom taky každý zboží má svýho kupce. jestli ti to přijde drahý, převeď si to na android, a připočti k tomu minimalne 5 let podporu.. taky mi řekni, jakej telefon prodáš po 4 letech za třeba 60% ceny.
měj se hezky rybízku.

Idiotismus apple nemá hranic,ale co na tom,jejich stupidní fanoušci si rádi zaplatí za zboží které je součástí každého mobilního telefonu,nakonec proč ne,když ovoce zelenina má malé marže a hlupáci mu to žerou i s navijákem,kdyby už aspon byl vyroben jeden konkurence schopný telefon,tak by to bylo lepší,ale napříště může být třeba akce že koupíte nabíječku a pak k tomu telefon.Debilismus vládne světem a u téhle prapodivné firmy je to ještě maximalizováno..

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat