iOS 13.5.1 opravuje bezpečnostní chybu, jailbreak má utrum

iOS 13.5.1 opravuje bezpečnostní chybu, jailbreak má utrum
2020-06-01T21:06:41+02:00
• 1. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Společnost Apple dnes vydala novou verzi operačního systému iOS 13.5.1. Poslední číslice dává zřetelně najevo, že nemáme čekat žádné nové funkce, ale pouze drobné změny, které uživatel ani nespatří. 

iOS 13.5.1 a další systémy opravují chyby

Konkrétně iOS 13.5.1 přináší důležité aktualizace zabezpečení. Samotný Apple v poznámce pro aktualizaci píše, že „iOS 13.5.1 a iPadOS 13.5.1 obsahují důležité aktualizace zabezpečení. Je doporučen všem uživatelům“. Apple doporučuje, aby si nový instalační balíček stáhli všichni uživatelé, kteří mají zařízení podporující iOS 13. 

iOS 13.5.1

Zdroj: Dotekomanie.cz

Kromě toho firma vydala také nové systémy watchOS 6.2.6, iPadOS 13.5.1 a aktualizace pro Apple TV či HomePod. I v těchto případech platí, že aktualizace přináší bezpečnostní záplaty. S největší pravděpodobností Apple reaguje na nedávno zveřejněný jailbreak, který podporoval iOS 13.5. Nová verze systému tak zřejmě opravuje bezpečnostní díry, na základě kterých mohl být jailbreak provozován. Konkrétně by mělo jít o opravu chyby 0day, které využívá Unc0ver jailbreak. 

Pokud tedy máte zařízení podporující iOS 13, doporučujeme si aktualizaci stáhnout. To samé platí pro ostatní aktualizace, jako je watchOS 6.2.6, iPadOS 13.5.1, HomePod a Apple TV. Všechny instalační balíčky můžete stáhnout skrze Nastavení.

Zdroj: 9to5mac.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat