Dotekomanie.cz

Google vydává aplikaci Fotoaparát ve verzi 7.4

Fotoaparát Google camera app

Zdroj: Dotekomanie.cz

Google se věnuje aplikaci Fotoaparát jednou za čas, zejména při představení nového modelu Pixel. Vzhledem k tomu, že se chystá uvedení novinky Pixel 4a, není divu, že zde máme aktualizaci aplikace, konkrétně vychází verze 7.4. Ta přináší několik málo změn a chystá se právě na nové modely.

Fotoaparát Google

V první řadě Google upravil možnosti zoomu u natáčení videí. U modelů Pixel 4 a Pixel 4 XL bylo limitované přiblížení u videí na 6násobek. Nová verze aplikace tuto hodnotu zvětšuje na 8x. S tím ale dojde také na omezení kvality videa, respektive není dostupný automatický režim nebo 60 snímků za sekundu. Lze tedy pořizovat jen video s 30 FPS.

Dále jsme se dočkali menší změny v rámci rychlého nastavení natáčení. V rozbalovací seznamu, kde bylo doposud jen možnost volby FPS a blesku, se nově objevuje také přepínač pro možnost volby rozlišení videa. Původně jste musel jít do nastavení a zde zapnout nebo vypnout 4K. Díky této drobné úpravě jde nastavit rozlišení rychleji. Bohužel stále není k dispozici 4K rozlišení při 60 snímcích za sekundu, byť zařízení je toho schopno.

Zdroj: xda-developers.com

Více viditelných změn zde není, ale jak bylo naznačeno, aplikace obsahuje úpravy pro nadcházející novinky. Sice se konkrétně nezmiňují modely Pixel 4a a Pixel 5, ale zřejmě začaly přípravy na pozdější novinky a funkce. Otázkou je, čím nás Google překvapí a jestli bude mít šanci opět umístit nové Pixely na první příčky v kategorii fotomobilů.

Zdroj: xda-developers.com

Exit mobile version