Dotekomanie.cz

Gmail pro iOS přináší plnohodnotný Dark Mode

Gmail

Zdroj: AndroidCentral ()

Po několikaměsíčním vývoji jsme se konečně dočkali. Aplikace Gmail získává dlouho očekávaný plnohodnotný tmavý režim pro operační systém iOS a iPadOS. Konkrétně verze 6.0.200519, která se začala pomalu a jistě šířit, přináší následující změny. 

Gmail konečně bez chyb

Před necelým rokem společnost Google představila Dark Mode, který se objevil nejprve na operačním systému Android. Následně se objevil také v iOS, ale přinesl s sebou také řadu chyb. Od vydání pak společnost neustále slibovala přísun instalačního balíčku, který všechny chyby opraví. Po téměř roce jsme se opravného balíčku konečně dočkali. 

Zdroj: MacRumors

Nyní tak mají uživatelé možnost přepínat se mezi tmavým a světlým motivem, pokud samozřejmě mají minimálně systém iOS 13. Případně lze použít automatický režim, který se přizpůsobuje systému. 

Zdroj: MacRumors

Chcete-li tmavý režim v Gmailu aktivovat, aplikaci nejprve aktualizujte. Následně ji spusťte a klepněte na ikonu Menu v levém horním rohu. Poté přejděte dolů, klepněte na možnost Nastavení a klepněte na Téma. Pokud možnost nevidíte, zkuste aplikaci ukončit a znovu spustit. V sekci Téma si můžete vybrat možnost Light, Dark nebo System default. Druhá možnost nastaví téma Gmailu dle systémové profilu. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version