BOE selhal v testech OLED panelů pro iPhone 12

BOE selhal v testech OLED panelů pro iPhone 12
2020-06-13T16:30:13+02:00
• 13. 6. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

1

Podle jednoho z dodavatelských řetězců se zdá, že společnost Apple má zaděláno na problém. Konkrétně dodavatel OLED panelů BOE selhal v kontrolách kvality u vícero klientů, včetně Applu. Právě tyto panely hodlala společnost použít pro svůj letošní iPhone 12. 

BOE může zkomplikovat výrobu iPhone 12

Ačkoliv stále není jasné, kdy začne hromadná výroba iPhone 12, již nyní je potřeba dodávat první díly. Právě tyto problémy jsou pro Apple velkou komplikací, protože se již několik let snaží odpoutat od konkurenčního dodavatele Samsung. Bohužel pro společnost ji to stále nevychází. 

Konkrétně dodavatel BOE neuspěl ihned při prvním testu, přesně v bodě spuštění displeje. Dodavatel neuspokojil jen Apple, ale také zmíněný Samsung. Podle dosavadních zpráv má společnost poslat oběma firmám novou dodávku. 

BOE

Zdroj: Dotekomanie.cz

Není zatím jasné, zda jsou neúspěšné panely první testovací kusy, anebo jde rovnou o celé zásoby, se kterými měl Apple hospodařit. Apple již dříve měl koupit 45 mil. kusů panelů od BOE. Je ale pravděpodobné, že na neúspěšné kusy může mít vliv pandemie COVID-19.

Samsung tedy i nadále zůstává hlavním dodavatelem OLED displejů společnosti Apple. Dříve jsme psali o tom, že cupertinská společnost chce od BOE koupit určité množství displejů, přičemž třetím dodavatelem by se stal LG Display. 

BOE se neomezuje pouze na Apple, protože je také dodavatelem pro Huawei. Původní plán byl následující: BOE dodá v roce 2020 přibližně 45 milionů displejů. LG Display dodá 26 milionů a Samsung celkem 150 milionů. Mělo se jednat o výrazné snížení dodávek pro jihokorejskou společnost, jelikož v roce 2019 dodala přibližně 230 milionů panelů. V té době zajišťoval Samsung 90 % OLED panelů pro Apple, zbylých 10 % pocházelo od LG Display.

Zdroj: appleinsider.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Martin Jeřábek

VIP 13. 6. 2020, 19:24

Selhal u Samsungu, selhal u Apple :D to není dobré pro ně. Pak že je BOE dobrý.. To jo.

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat