Dotekomanie.cz

Apple ukradené iPhony okamžitě zablokuje a sleduje

Apple

Zdroj: Apple

Američané prožívají velmi těžké období. Nejen, že mají největší počet nakažených pandemií COVID-19, ale také se miliony lidí po celých Spojených státech shromažďují a demonstrují na počest smrti George Floyda, který tragicky zemřel během brutálního zákroku policie. Jak už to u velkých, opravdu velkých demonstrací bývá, někteří jedinci situace využijí ve svůj prospěch tak, že rabují obchody nevinných lidí. 

Apple má nástroje pro vzdálené uzamčení

V několika městech lidé vyrabovali i několik Apple Storů, kde se snažili ukrást řadu produktů jablečné společnosti. Lupiči jsou ale nyní překvapeni. Apple uzavřel několik svých obchodů před protesty v naději, že veškeré produkty ochrání a nevznikne mu žádná škoda. Ale ani uzavření obchodů nezabránilo několika jednotlivcům proniknout do těchto míst a krást více zařízení najednou. Od té doby vznikly screenshoty z různých zdrojů, které ukazují, jak o zbytečnou krádež šlo. Společnost totiž okamžitě všechna zařízení vzdáleně uzamknula, přičemž každý produkt zobrazil hlášku „Prosím vraťte zařízení do Apple Walnut Street. Toto zařízení bylo deaktivováno a je sledováno. Místní úřady budou upozorněny.“

Zdroj: iDropNews

Konkrétně výše uvedený snímek pochází od uživatele přímo z Philadelphie, PA. Je dobře známo, že Apple má nástroje pro sledování a vzdálené uzamčení iPhonu, pokud byl odcizen. Jedná se například o nástroje Activation Lock a Mark as Lost v aplikaci Find My. Je tedy možné, že společnost použila stejný typ softwaru, který se používá na základě specifických ID zařízení, která byla odcizena. Případně mohlo jít o specifický software určený pouze pro zařízení, která jsou vystavěná v obchodě. 

Je tedy pravděpodobné, že telefony obsahují senzory „přiblížení“, které zařízení automaticky uzamknou, pokud opustí lokalitu. Není zatím jasné, jak nebo zda je toto sledování aktivně předáváno místním úřadům či se jedná o psychologickou hru, která zloděje vystraší. 

Zdroj: idropnews.com

Exit mobile version