Apple řeší bizarní problém s nevydaným AirTags

Apple řeší bizarní problém s nevydaným AirTags
2020-06-03T20:10:30+02:00
• 4. 6. 2020

Zdroj: Systweak

O produktu AirTags bylo v posledních měsících velmi slyšet. V praxi se mělo jednat o jakýsi chytrý přívěšek, prostřednictvím kterého budete moci najít například své klíče, a to přes mobilní aplikaci Find My. Samozřejmě tímto přívěškem budete moci dohledat i jiné předměty, jako je například peněženka, batoh a další. Zařízení však nebylo doposud představeno, má se tak stát na online konferenci WWDC20. 

AirTags nebyl představen a už má zaděláno na problém

Proto je následující text lehce bizarní. Společnost totiž bude brzy čelit antimonopolnímu vyšetřování právě kvůli připravovanému AirTags. Podobné zařízení se stejnými možnostmi delší dobu nabízí společnost Tile, která stížnost podá. Apple dle všeho má porušovat zákon a k tomu se snaží o dominantní pozici na trhu.

AirTags

Zdroj: iDropNews

Začátkem tohoto roku začala společnost Tile s kongresem sdílet své obavy a argumentovala, že Apple porušuje antimonopolní pravidla. K tomu se má snažit získat dominantní podíl na trhu. Vše ale vygradovalo ve chvíli, kdy iOS 13 záměrně začalo stěžovat používání zařízení od značky Tile. Nikoho samozřejmě nepřekvapí, že právě Tile se začal ohánět tím, že jde o jasný záměr o narušení konkurenceschopnosti. 

Podle The Financial Times poslala firma Tile tento týden evropské komisařce Margrethe Vestage dopis, ve kterém zdůraznila výše zmíněné argumenty. Také vysvětluje, jak Apple selektivně deaktivuje funkce, které umožňují hladký uživatelský zážitek. Tuto kauzu by Apple ale nemusel vyhrát, protože v iOS 13 učinil změny kvůli ochraně soukromí a citlivých dat. V podstatě se dá říci, že firma ztížila práci aplikací na pozadí a sběru informací o poloze zařízení. Právě tyto dvě činnosti Tile využívá. 

Společnost Apple se k celé situaci také vyjádřila. Ve své zprávě uvedla, že změny provedené v iOS 13 byly součástí desetileté cesty ke zlepšení soukromí uživatelů, a obvinil Tile ze zahájení bezcenného útoku. 

Zdroj: idropnews.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat