Tablety od Samsungu drží krok s iPady

Tablety od Samsungu drží krok s iPady
2020-05-08T22:45:05+02:00
• 9. 5. 2020

Zdroj: Firstpost.com

Analytici ze společnosti Strategy Analytics vydali novou zprávu týkající se výrobců tabletů a jejich tržních podílů za uplynulé čtvrtletí. Přestože celosvětová pandemie koronaviru si mezi firmami vybrala svůj úděl, tak například jihokorejský Samsung využil propadů u konkurence ve vlastní prospěch. Všeobecně trh s tablety prošel mírným propadem, což ke všemu můžeme nepochybně očekávat i v nadcházejícím období.

Huawei v propasti

V meziročním srovnání dopadl nejhůře čínský Huawei s 15% propadem, který dokázal prodat o 600 tisíc zařízení méně. Toho obratem využil konkurenční Samsung na druhé pozici, přičemž se také nevyhnul 2% propadu. Naopak firma Lenovo se jako jediná může pochlubit 2% nárůstem. Z pohledu celkového výsledku meziročně klesly dodávky o 12 %, a to přímo odpovídá 4,4 milionům zařízení.

Strategy Analytics Tablet Q1 2020 554x573x

Zdroj: Sammobile.com

Podílově patří první místo kalifornskému Applu s aktuálním 29,8% podílem, ke kterému přispěl meziroční nárůst o 2,6 %. Druhou příčku si výrazně pojistil Samsung především díky propadu o 0,4 % u Huaweie na třetí pozici. Ještě v letošním roce bychom se spíše mohli dočkat střídání mezi 3. a 4. příčkou, protože Amazonu nyní stačí získat navíc necelé 1 %. Analytici vidí budoucnost ve skládacích telefonech a ty velmi brzy začnou ještě více ubírat volného prostoru tabletům.

Zdroj: sammobile.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Antonín Horňáček

Členem Dotekománie od samotného založení a tato věrná podpora trvá více než 10 let. Oblíbeným výrobcem je jednoznačně kalifornský Apple, ale velmi rád vzpomíná na BlackBerry a nezanevřel ani na zařízení s Androidem.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat