Spotify znovu podporuje Safari

Spotify znovu podporuje Safari
2020-05-16T19:30:05+02:00
• 16. 5. 2020

Zdroj: Dotekomanie.cz

Hudební streamovací služba Spotify si pro své uživatele připravila možnost znovu použít Safari pro přístup k webovému přehrávači. Tato podpora přichází po více než dvou a půl letech, kdy se Spotify rozhodlo Safari vyřadit z provozu. 

Spotify po dvou a půl letech podporuje Safari

Stránka podpory společnosti vysvětluje, jak používat webový přehrávač. Kromě toho obsahuje seznam podporovaných webových prohlížečů, který byl aktualizován, takže obsahuje prohlížeč Safari spolu s Chrome, Firefox, Edge a Opera.

Spotify

Zdroj: MacRumorsSpotify

Pokud jste dříve navštívili skrze Safari webový přehrávač streamovací služby, dostali jste upozornění „Tento prohlížeč nepodporuje webový přehrávač Spotify. Zvolte jiný prohlížeč nebo si stáhnete aplikaci Spotify do své pracovní plochy“. 

Firma potvrdila nekompatibilitu mezi svým webovým přehrávačem a Safari už v září roku 2017. Nikdy ale důvod neuvedla. Na internetu se tak objevilo několik teorií, přičemž jedna byla taková, že situace měla cosi společného s pluginem pro optimalizaci médií Widevine od společnosti Google, který služba používala pro webové streamování. Apple byl z bezpečnostních důvodů proti. Ať už ale byla problematika jakákoliv, nyní je vše vyřešené. Pokud tedy chcete skrze Safari používat službu, jednoduše přejděte do webového rozhraní. 

Zdroj: macrumors.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Zdeněk Koutský

Passionate Senior Editor at Dotekomanie.cz, where tech meets storytelling. Seasoned Sales Director, weaving technology into every success story, and relishing every moment of it!

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat