Chytré hodinky Realme Watch přichází na český trh aktualizováno

Chytré hodinky Realme Watch přichází na český trh [aktualizováno]
2020-06-09T16:44:50+02:00
• 9. 6. 2020

realme Watch; Zdroj: realme

Aktualizováno 9. 6.

Společnost Realme potvrdila dostupnost svých prvních chytrých hodinek pro Českou republiku. Cena byla nastavena na 1 490 Kč a přímý prodej odstartuje 15. června.

Původní článek 25. 5.

Společnost realme je na trhu teprve od roku 2018 a již stačila představit několik zajímavých smartphonů. V rámci portfólia ji ale chybělo nějaké chytré příslušenství. Nějakou dobu se spekulovalo o chytrých hodinkách s jednoduchým názvem realme Watch. Nyní jsme se dočkali v rámci představování novinek v Indii.

realme Watch

Sice se realme Watch řadí mezi chytré hodinky, není zde obsažen systém Wear OS od Googlu. Firma raději zvolila své vlastní řešení, což již umožnilo snížit cenu. Cena byla stanovena na 3999 indických rupií, což je v přepočtu přibližně 1300 Kč. Za tuto cenu se nabízí například senzor srdečního tepu, měření okysličení krve, sledování spánku a samozřejmě nechybí fitness funkce. K dispozici je čtrnáct sportovních módů.

realme smartwatch 547x456x

realme Watch; Zdroj: realme

Nechybí základní podpora notifikací ze smartphonu. Nabízí se navíc funkce pro ovládání hudby nebo foťáku. K dispozici je ještě několik funkcí, ale nejsou zde dedikované aplikace. V případě ciferníků je na výběr ze širokého množství skrze aplikaci pro smartphony.

Displej má 1,4 palců a jedná se o LCD panel s rozlišením 320×320 pixelů. Samozřejmostí je odolnost vůči vodě a prachu, což je zaručeno certifikací IP68. O konektivitu se stará Bluetooth 5.0, přičemž zde není k dispozici WiFi. realme Watch obsahují baterii o kapacitě 160 mAh, což vystačuje na sedm dní používání společně se senzorem srdečního tepu. Bez něj hodinky vydrží devět dnů, přičemž v režimu úspory energie zvládnou až dvacet dnů. V takovém případě nabízí jen omezené možnosti.

Ačkoliv hodinky byly představeny v Indii, tak vzhledem působnosti v Evropě a také v České republice očekáváme, že si najdou cestu i do místních obchodů. Jakmile se dozvíme další informace ohledně dostupnosti, budeme vás informovat.

Zdroje: fonearena.com, pocketnow.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat