Dotekomanie.cz

Office pro iPad podporuje Split View

Office

Zdroj: macworld.co.uk

Společnost Microsoft dnes vydala aktualizace kancelářského balíčku Office pro iPad. Konkrétně se instalačního balíčku dočkal Word, PowerPoint a Excel. Pozoruhodné je, že Word a PowerPoint nyní podporují funkci Split View. Tato novinka je samozřejmě přístupná pouze na iPadu a operačním systému iPadOS 13. 

Office pro iPad přináší novou funkci

Díky Split View funkci mohou uživatelé jednoduše otevírat dva dokumenty současně vedle sebe. Rozdělené zobrazení lze vyvolat dotykem a podržením dokumentu v libovolném zobrazení a jeho přetažením na levou či pravou stranu displeje. Pokud poté budete chtít Split View ukončit, jednoduše uchopte tlačítko uprostřed displeje a jeho přetažením doleva nebo doprava jeden z otevřených souborů ukončíte. Druhý soubor se vám pak roztáhne po celé obrazovce. 

Zdroj: MacRumors

Společnost z Redmondu také uvedla, že pracuje na implementaci plné podpory pro nové ovládací prvky trackpadu, které se objevily v iPadOS 13.4. Ty ale ještě nejsou k dispozici. Tyto funkcionality by však měly dorazit ve velmi blízké budoucnosti. Bavíme se spíše o několika týdnech než měsících. 

Zdroj: macrumors.com

Exit mobile version