Dotekomanie.cz

Nokia 9.3 má nabídnout natáčení 8K videa a pokročilý noční režim

nokia 9 Pureview og image 1200x630x

Zdroj: Nokia

Nový top model od Nokie očekáváme a vyhlížíme již dlouho. Poslední Nokia 9 PureView byla představena sice před rokem, ale byla jedno velké zklamání. Její nástupce by se měl jmenovat Nokia 9.3 a podle nejnovějších informací dostane velmi nadějný fotoaparát s podporou nahrávání v 8K a pokročilý noční režim.

Nový top model Nokia 9.3 se 108 MPx foťákem

Nová Nokia 9.3 má nabízet 108MPx fotoaparát a díky tomu bude zvládat nahrávat videa v rozlišení 8K, a to dokonce při 30 snímcích za sekundu (Galaxy S20 umí jen 24 fps). Hnacím motorem bude Snapdragon 865, jelikož natáčení v takto vysokém rozlišení jeho předchůdce neumí. Přitom právě Snapdragon 855 měl být původně v tomto letošním top modelu.

Koncept, jak by mohla Nokia 9.3 vypadat; Zdroj: GSMArena

Nokia 9.3 byla ale dle předchozích informacích několikrát odložena, posledně kvůli koronaviru. Finská společnost (HMD Global stojící za Nokií) ale nelení a údajně novinka nabídne také pokročilý profesionální a noční režim. Optika má již tradičně být značky ZEISS.

Mimo pokročilého fotoaparátu má Nokia 9.3 nabídnout také displej s obnovovací frekvencí 120 Hz. K představení má dojít někdy od srpna do září.

Tip: poslechněte si nový díl našeho podcastu, kde jsme se bavili o Nokii:

Zdroj: gsmarena.com

Exit mobile version