Microsoft přidá ovládání médií do aplikace Váš telefon

Microsoft přidá ovládání médií do aplikace Váš telefon
2020-05-02T18:00:23+02:00
• 2. 5. 2020

Zdroj: Microsoft

Microsoft vzdal boj o mobilní operační systém, ale nedá se to říci o druhé kategorii, které se v poslední době věnuje velmi aktivně. Jsou to aplikace i pro mobilní telefony. Když nedokázal nalákat firmy a zákazníky na Windows 10 Mobile, nabídne aplikace pro Android a iOS. Jednou takovou je Váš telefon, která nabízí propojení telefonu a počítače s Windows 10. Nyní zde máme další vychytávku, která vylepší toto propojení.

Aplikace Váš telefon od Microsoftu nově s možností volání

Váš telefon a ovládání médií na mobilu

Již lze použít počítač i pro telefonní hovory a pokud máte novější mobil od Samsungu, nabízí se dokonce zrcadlení. Z určitého úhlu pohledu nabízí Váš telefon ovládnutí hovorů, zpráv a notifikací. Je tedy čas přidávat bonusové funkce. Microsoft jednu takovou oficiálně oznámil, ale bude prvně dostupná v rámci programu Insider, tedy pro beta testery.

K dispozici tedy bude ovládání médií na vašem telefonu skrze počítač. Aplikace Váš telefon dostane malý widget v dolním levém rohu, kde se nabízí standardní ovládací tlačítka. Pakliže tedy používáte mobil pro poslech hudby, můžete jednoduše ovládat mobil skrze počítač, abyste nemuseli sahat po mobilu.

ovládání médií

Zdroj: Microsoft

Zatím Microsoft tuto novinku testuje a rovnou uvádí, že jsou zde komplikace s některými povely. Například aplikace nemají konzistentní ovládání přeskakování hudby, takže zde může být komplikace. Dále nejsou zatím podporované aplikace Youtube a Audible. Navíc u některých aplikací je potřeba navíc povolit ovládání skrze notifikace.

Novinka bude dostupná pro všechny mobilní telefony s minimálně Androidem 7.0 a potřebujete počítač s Windows 10 na nejnovější verzi (minimálně říjnová aktualizace 2018). Microsoft dodává, že ovládání je oficiálně podporováno u aplikací Spotify, Pandora, Amazon Music, Google Play Music, YouTube Music, Xiami Music a Google Podcast, ale klidně i další mohou fungovat.

logo-app Your Phone Companion - Link to Windows Microsoft Corporation Zdarma ANDROID

Zdroj: 9to5google.com

Stiknutím klávesy J se přesunete na starší článek, klávesa K vás přesune na novější.

💡 Získejte Dotekománie Premium a využijte web naplno.

reklama
reklama

Přemysl Vaculík

Šéfredaktor, tvůrce dotekomanie.cz, androiďák, podcaster v PZL. Také milovník adrenalinových sportů, na které nemá čas.

Komentáře

Reklama

Dotekománie.cz

Přidat komentář

Pro komentování se musíte přihlásit

Tmavý režim

Vyzkoušejte

Dotekománie Premium

Vychutnejte si web bez bannerové reklamy a získejte předběžný přístup k článkům. Podpoříte i Dotekománii.

Vyzkoušet

Odběr novinek

To podstatné ze světa mobilů a technologií jednou týdně do vašeho e-mailu. 📱
A nepropásnete soutěže!

Odebírat